SUDO SCENA - Strona o SUD'ach i ich tworzeniu
Moderator: dEmoraliZator
SUDO SCENA - Strona o SUD'ach i ich tworzeniu
Witam byty wszelakie, te wszemdobre i te wszeteczne.
Skoro Weq niecnie i podstępnie otwarł właśnie swe strony, ani chybi jest to szansą i okazją do bezczelnego reklamiarstwa, co też niniejszym czynię.
Otóż gdy jakiś czas temu po wejściu na stronę Otchłani zamiast spodziewanego 'niczego nowego' i tekstu o 'prawie że finalnej wersji 1.2k', ujrzałem prawdziwe NIC w osobie krótkiego, acz nader treściwego napisu "konserwacja", powiedziałem sobie - to koniec. Zaczym zrodził się pomysł ratowania tragicznej sytuacji elektronicznego putrefactio sceny sudowskiej w naszym jakże wspaniałym kraju. Tak oto powstała SudoScena - twór mający ów fatalny stan rzeczy odmienić, a przynajmniej spróbować.
Dodatkowym celem witryny jest popularyzacja idei własnoręcznego tworzenia gier typu SUD, czyli mówiąc krótko naśladownictwa Weq'a. Zamieszczam materiały, gotowe gry, źródła, kody źródłowe, artykuły, pomoce i inne. Ponadto - garść nowości aktualizowana w miarę ich pojawiania się.
Jednym zdaniem - SudoScena to miejsce dla fanów SUD'ów, osób szukających w grach czegoś nowego i tych, którzy o stworzeniu SUD'a zawsze marzyli, ale bali się spróbować.
Zapraszam i polecam, Ijon - słynny gwiazdokrążca
www.sudoscena.dl.pl
Skoro Weq niecnie i podstępnie otwarł właśnie swe strony, ani chybi jest to szansą i okazją do bezczelnego reklamiarstwa, co też niniejszym czynię.
Otóż gdy jakiś czas temu po wejściu na stronę Otchłani zamiast spodziewanego 'niczego nowego' i tekstu o 'prawie że finalnej wersji 1.2k', ujrzałem prawdziwe NIC w osobie krótkiego, acz nader treściwego napisu "konserwacja", powiedziałem sobie - to koniec. Zaczym zrodził się pomysł ratowania tragicznej sytuacji elektronicznego putrefactio sceny sudowskiej w naszym jakże wspaniałym kraju. Tak oto powstała SudoScena - twór mający ów fatalny stan rzeczy odmienić, a przynajmniej spróbować.
Dodatkowym celem witryny jest popularyzacja idei własnoręcznego tworzenia gier typu SUD, czyli mówiąc krótko naśladownictwa Weq'a. Zamieszczam materiały, gotowe gry, źródła, kody źródłowe, artykuły, pomoce i inne. Ponadto - garść nowości aktualizowana w miarę ich pojawiania się.
Jednym zdaniem - SudoScena to miejsce dla fanów SUD'ów, osób szukających w grach czegoś nowego i tych, którzy o stworzeniu SUD'a zawsze marzyli, ale bali się spróbować.
Zapraszam i polecam, Ijon - słynny gwiazdokrążca
www.sudoscena.dl.pl
Temu jest miło. Ten, uprzejmie zaprasza na:
www.sudoscena.dl.pl
www.sudoscena.dl.pl
Re: SUDO SCENA - Strona o SUD'ach i ich tworzeniu
Czy Sudoscena upadła? Jeśli tak, to bardzo szybko. A może brakuje materiałów?
Szkoda by było, bo ciekawie zapowiadająca się strona.
Ijon daj znać co się dzieje.
Szkoda by było, bo ciekawie zapowiadająca się strona.
Ijon daj znać co się dzieje.
Znów odpalić O. bezcenne
Może chodzi o to, że scena sudowa raczej do dynamicznych i prężnie rozwijających się z dnia na dzień nie należy, hmm? ;-P Sudy nie były, nie są i chyba nigdy nie będą popularnym gatunkiem, stąd ciężko co dwa dni wrzucać newsy i produkować poradniki na stronę (zwłaszcza kiedy jedynym, tak naprawdę, działającym obecnie sudem na "naszym" rynku jest Otchłań).
Elopozdro.
Elopozdro.
http://strony.aster.pl/madguy/ moja muzyka
- Soul Xalibour
No cóż, zawsze można rozszerzyć działalność na obcojęzyczne SUDy. Można też zwrócić uwagę na MUDy.
Sad but true, niestety.Sudy nie były, nie są i chyba nigdy nie będą popularnym gatunkiem
Wy śmiejecie się ze mnie, bo ja jestem inny. Ja śmieję się z was, bo wszyscy jesteście tacy sami!
Quidquid latine dictum sit - altum viditur. ;p
Quidquid latine dictum sit - altum viditur. ;p
No to fakt, ale parę rzeczy jeszcze można by upchnąć.
Mam nadzieję, że jak ruszy o, SudoScena zaroi się od nowych porad, FAQ-ów i tym podobnych
Mam nadzieję, że jak ruszy o, SudoScena zaroi się od nowych porad, FAQ-ów i tym podobnych
Znów odpalić O. bezcenne
chciałam tylko poprosić, żeby nie wysnuwać publicznie takich grzesznych i bezecnych myśli, jak dorzucanie do Sudosceny MUDów...
Nie no zdecydowanie! W MUD-y szczerze mówiąc nie gram i grać zamiaru nie mam. A w Otchłań jak najbardziej gram i grać nadal zamierzam!
Znów odpalić O. bezcenne
Witam wszystkich wyposzczonych SUD'o maniaków !!!
Zapraszam na SUDOSCENĘ i jej wiosenny update
http://www.sudoscena.dl.pl
ps. są drobne problemy z księgą gości, raz się ładuje raz nie... naprawa w toku
Zapraszam na SUDOSCENĘ i jej wiosenny update
http://www.sudoscena.dl.pl
ps. są drobne problemy z księgą gości, raz się ładuje raz nie... naprawa w toku
Temu jest miło. Ten, uprzejmie zaprasza na:
www.sudoscena.dl.pl
www.sudoscena.dl.pl
dzięki za poradnik Weq'a na pewno się przyda przy tworzeniu konkurencji dla Otchłani
To już chyba druga osoba
Znacie ten dowcip?
Spotyka się dwóch matematyków:
- "Co tam u Ciebie słychać?"
- "A wiesz, wydałem ostatnio książkę!"
- "Tak, wiem, kupiłem nawet egzempalarz."
- "Ach, to Ty..."
Weq
Znacie ten dowcip?
Spotyka się dwóch matematyków:
- "Co tam u Ciebie słychać?"
- "A wiesz, wydałem ostatnio książkę!"
- "Tak, wiem, kupiłem nawet egzempalarz."
- "Ach, to Ty..."
Weq
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.
Zaiste, niestety.
Zastanawiałem się nad tym, czy twórca tej strony jeszcze o niej pamięta, kto wie.
@Weq również dziękuję za poradnik, przyda się
Zastanawiałem się nad tym, czy twórca tej strony jeszcze o niej pamięta, kto wie.
@Weq również dziękuję za poradnik, przyda się
Ciekaw tylko czy przypomnieć mu się o niej uda.
Nie nie dobrze, teraz upadła na amen.
Szkoda... pliki ARSuda i poradniki miałem nawet gdzieś na dysku, ale przepadły.
Szkoda... pliki ARSuda i poradniki miałem nawet gdzieś na dysku, ale przepadły.