trochę tłumu
Moderator: dEmoraliZator
trochę tłumu
Od razu powiem że nie gram długo ale już mi czegoś brakuje. Brakuje mi tego tłumu który pojawia się na każdym filmie o tematyce średniowiecznej NPC-ów które Chodziłyby po lokacjach (po kilka na miasto )
są tylko moje luźne przemyślenia wiem żebyłoby to bardzo trudne dlatego nie liczę na nic wielkiego
są tylko moje luźne przemyślenia wiem żebyłoby to bardzo trudne dlatego nie liczę na nic wielkiego
-
Re: trochę tłumu
Jest kilka takich postaci,ale racja że przydało by się trochę więcej
W jakim sensie tłumu? 10 NPCów naraz które chodzą po lokacjach?
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.
-
I najlepiej jak NPC Będą mieli inne kolory niż moby. Oczywiście jeżeli dany NPC zacznie nas atakować to znów przechodzi z np. zielonego na czerwony.
Eeee... to jakaś nomenklaturowa różnica pomiędzy npcem a mobem? Bo ja używam zamiennie :P
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.
-
Według mnie pomysł bez sensu. Jak będzie za dużo ludu, opisy lokacji nie będą już takie przejrzyste a po drugie, takie postacie są po prostu zbędne, więc po co weq ma się nad tym trudzić? :)
-
Na dobrą sprawę w opisach niektórych miejskich lokacji można się doszukać namiastki "tłumu" (nie szukając daleko: tłum szalejący na arenie), natomiast wyróżnione są tylko te moby, z którymi można wejść w jakąś interakcję. Według mnie opis lokacji jest świetnie zrobiony, i pozwala wczuć się w klimat Otchłani bez dokładania zbędnych postaci poruszających się pojedyńczo lub w grupach.
Racja.
To możecoś w stylu nowej komendy (generalnie ja takiej znalazłem) zagadaj tłum która służyłaby do rozmowy z jakąś osobą z tego tłumu.(np po to by spytać o drogę do ważniejszych miejsc)
Oczywiście nie w każdej lokacji, ale np. na placu lub ulicy
To możecoś w stylu nowej komendy (generalnie ja takiej znalazłem) zagadaj tłum która służyłaby do rozmowy z jakąś osobą z tego tłumu.(np po to by spytać o drogę do ważniejszych miejsc)
Oczywiście nie w każdej lokacji, ale np. na placu lub ulicy
Można by również dodać, handlarzy oraz kupców poruszających się na targach oraz rynkach.