Błędy w 1.2j

Błędy znalezione w wersjach 1.2

Moderator: dEmoraliZator

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » pt lut 18, 2005 16:18

* Przy tworzeniu nowego bohatera gra nie uznaje polskich liter w nazwie rasy i profesji - a w płci już tak.
* Nie działają cheaty! :(
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

Awatar użytkownika
Kirsen
Posty: 36
Rejestracja: śr sty 05, 2005 15:42
Lokalizacja: Kraków/Lublin
Kontakt:

Post autor: Kirsen » pt lut 18, 2005 18:51

Brak widocznych wyjsc w:
SPW 281,321,12 ogrj.are
SPW 137,324,13 ogrj.are
Pozdrawiam,
Kirsen

Awatar użytkownika
Kirsen
Posty: 36
Rejestracja: śr sty 05, 2005 15:42
Lokalizacja: Kraków/Lublin
Kontakt:

Post autor: Kirsen » sob lut 19, 2005 17:45

Nie chce mi sie tego przepisywac to wkleje obrazek:

Obrazek

Chyba cos jest nie tak? :)
Pozdrawiam,
Kirsen

Awatar użytkownika
Qspy
Posty: 91
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 10:59

Post autor: Qspy » ndz lut 20, 2005 2:04

chyba zdecydowanie : D pierwszy raz widze

Awatar użytkownika
Atratus
Posty: 10
Rejestracja: śr lis 03, 2004 15:22
Kontakt:

Post autor: Atratus » ndz lut 20, 2005 20:38

M3n747 pisze: * Nie działają cheaty! :(
Działają, działają :)

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » ndz lut 20, 2005 23:15

Jak działają, jak nie działają? ^^' Przynajmniej mi nie działają, a przynajmniej nie działają w takim kształcie, jak działały wcześniej. (Czytaj: wpisuję to samo i nic. :()
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » pn lut 21, 2005 0:52

Cheaty nie powinny działać.

Re: Kirsen
Możessz coś szrzej napisać o tym błędzie? JEdnostkowy przypadek, czy juz postać uwalona? Z wszystkimi przeciwnikami tak? cokolwiek ;)
Weq
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » pn lut 21, 2005 19:35

Cheaty nie powinny działać.

Cytując Jeża Jerzego: "Jednym słowem - ch***ia."
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

janek37
Posty: 6
Rejestracja: śr mar 09, 2005 11:55
Lokalizacja: Wawa

Post autor: janek37 » pn mar 14, 2005 12:59

Miałem 113 i nie mogłem kupić u płatnerza kamizelki za 107...
(potem zarobiłem jeszcze trochę i kupiłem, oczywiście)
DOS will live forever!

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » pn mar 14, 2005 17:51

Możliwe, że chodziło o coś takiego:
Napisałeś "kup ka" i napisał, że masz za mało kasy, ale:
na liście wcześniej byłinny przedmioy na "ka" - np,. kaftan, któy faktycznie kosztuje więcej.
Jeśli to nie to to napisz dokładnie jak pisałeś.
Pozdrawiam
Weq
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

janek37
Posty: 6
Rejestracja: śr mar 09, 2005 11:55
Lokalizacja: Wawa

Post autor: janek37 » wt mar 15, 2005 13:09

napisałem najpierw "kup skorz kami", potem zaś "kup kami", a w końcu "kup kamizelka" i nic nie działało. Potem miałem około 190 i kupiłem bez problemu to, co chciałem.
DOS will live forever!

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » wt mar 15, 2005 18:00

janek37 pisze:Miałem 113 i nie mogłem kupić u płatnerza kamizelki za 107...
(potem zarobiłem jeszcze trochę i kupiłem, oczywiście)
[ poprawione - Weq (15.III.2005) ]
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Sun
Posty: 5
Rejestracja: pt mar 26, 2004 1:03
Lokalizacja: Wyszków
Kontakt:

Post autor: Sun » ndz mar 20, 2005 2:38

to tak przez przypadek się wynalazlo: pod klonem mozna fileciki zamówić, nie wiem czy cos jeszcze spoza listy, bo aktualnie jestem zbyt napchany zeby cos wcisnac 8)

a tak przy okazji to ewentualne bledy tutaj wysylac, juz nie na mail?


-edit-
a śledziki mozna zamawiać tez u maga w sklepie, zreszta wszedzie mozna zamawiac wszystko, nawet w lokacjach bezmobowych.
dalej
*Nie wiem czy to w ogole zostalo wprowadzone, ale nadal w zamknietych pomieszczeniach przedmioty znikają (np. mieszkanie Victorii)

*Mam ogólny problem z paskami, niepojawiają sie, nieraz pojawiają z opóżnieniem, czsami dwa na raz... ostatnio mpasek byl, ale ciągle wskazylał tę samą wartość. Jednym slowem dupa :D

*Odkrylem że przeciązenie działa na Mv, fajna sprawa (jesli to nie jest błędowy zbieg okoliczności) :roll:

*ale preciązenie nie wplywa juz chyba na to jak bardzo pożywna jest żelazna racja, bo wydaje mi sie że teraz łatwiej to się można chlebem najeść (?)

*Dróżka = (276,330,13) w las.are
Wyjścia: east west
Wędrujesz dróżką wyłożoną równymi płytami z kamienia. Równo wyrzeźbione
kostki krawężnika świadczą o wspaniałości miejsca, ku któremu podążasz.

<173hp 205m 97mv 1661exp>da
Przy sobie masz 39 przedmiotów, zaś na sobie 14 o łącznej wadze 60 kg.
Posiadasz 5241 złota przy sobie i 0 złota w banku.
Opinia o tobie - neutralny.
Do następnego poziomu brakuje Ci 1661 punktów doświadczenia.
Siła: 26 Zręczność: 15 Mądrość: 13 Inteligencja: 16 Charyzma: 13 Kondycja: 17

Twoja ochrona przed urazami wynosi 13.

Posiadasz 16 poziom doświadczenia.

hp:173/173 mana:205/205 mv:97/162 punkty doświadczenia:16438

<173hp 205m 97mv 1661exp>

i ubywa mi gdzies tak po 10 mv przy kazdym ruch - juz nie jestem przeciążony :)



dobra, juz sie późno zrobiło, sorki że tak nieścisło to poopisywalem, ide spać. Jutro postaram się sprecyzować :P
_niechce_mi_się_tego_napisać_teraz_

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » śr mar 23, 2005 15:38

Sun pisze:to tak przez przypadek się wynalazlo: pod klonem mozna fileciki zamówić...
a śledziki mozna zamawiać tez u maga w sklepie, zreszta wszedzie mozna zamawiac wszystko, nawet w lokacjach bezmobowych.
[ poprawione - Weq (15.III.2005) ]
Sun pisze: a tak przy okazji to ewentualne bledy tutaj wysylac, juz nie na mail?
Raczej tutaj
Sun pisze: *Nie wiem czy to w ogole zostalo wprowadzone, ale nadal w zamknietych pomieszczeniach przedmioty znikają (np. mieszkanie Victorii)
A jakiś inny przykład? Bo w mieszkaniu Victorii mają znikać.
Sun pisze: *Mam ogólny problem z paskami, niepojawiają sie, nieraz pojawiają z opóżnieniem, czsami dwa na raz... ostatnio mpasek byl, ale ciągle wskazylał tę samą wartość. Jednym slowem dupa :D
[ poprawione - Weq (23.III.2005) ]
Sun pisze: *Odkrylem że przeciązenie działa na Mv, fajna sprawa (jesli to nie jest błędowy zbieg okoliczności) :roll:
Tak ma działać.
Sun pisze: *ale preciązenie nie wplywa juz chyba na to jak bardzo pożywna jest żelazna racja, bo wydaje mi sie że teraz łatwiej to się można chlebem najeść (?)
Za to racja lżejsza 4 razy i daje pic.
Sun pisze: i ubywa mi gdzies tak po 10 mv przy kazdym ruch - juz nie jestem przeciążony :)
I to by się zgadzało.

Czekamy na resztę ;)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Awatar użytkownika
Kirsen
Posty: 36
Rejestracja: śr sty 05, 2005 15:42
Lokalizacja: Kraków/Lublin
Kontakt:

Post autor: Kirsen » czw mar 24, 2005 23:58

Ponaglony przez Weq'a :)
Cos jeszcze znalazlem :)

Spanie w piekle i lokacje bez wyjsc:
290.349.7
284.347.12
284.348.12
284.348.11
287.343.6

Dalej:

W czasie walki opis ze "odcinasz leb potepieniec".
Powinno byc potepiencowi, ale jesli nie ma pelnej odmiany (bo pewnie nei ma dla kazdego npca wszystkich przypadkow :) To starczyloby dopelniacz wrzucic: leb kogo czego - potepienca.

Blad z charakterem jak ktos juz wspomnial, ale moze tez opisze:
bylem grzeczny, az przez blad z samoistnym atakowanie mprzez npc wyrznalem kilku straznikow w hexenlore - nagle wskoczylem na "mily". I to sie utrzymywalo mimo ze cale pieklo wyrznalem dziesiatki razy. Zadnej zmiany.. i ostatnio jakos tak wyszlo ze zabilem latarnika w mantarze.. i nagla bach.. "aniol". Cos tu jest pokrecone.

Na razie tyle. Pozostale bledy jakie zaaobserwowalem (lacznie z tym screenem powyzej - to sa wlasnie efekty ukonczenia questa z corkami krola i posiadania lev powyzej 40 :) zostaly juz zgloszone i rozpracowane jak mnienam :)

Pozdrawiam,
Kirsen

ODPOWIEDZ