Przeznaczenie
Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator
Re: Przeznaczenie
Hm... A w okolicy nie ma może mechanizmu, który by mapuścił wody do fontanny?
Jeśli jest to jakiś nieoczywisty. Będę szukać.
A nie było to jakoś tak, że trzeba było jakieś składniki przynieść do Pustelnika? Bo on miał jakąś miksturę zrobić, która miała się dobrać do podświadomości bohatera. Były chyba 4 te składniki, porozrzucane w różnych miastach. Jednym chyba był kwiat paproci. Albo może z jakimś innym questem mi się miesza.
Niech dźwięczy, męczy, aż do zadyszki, śmiechu mi trzeba przede wszystkim
Pustelnik robił mi już miksturę by zniszczyć mroczną drzazgę czy jakoś tak. Przygoda polegała na pozbyciu się zła z lasu na wschód od Mantaru. Może to kojarzysz.
- Ivar Łucznik
A w to nie był zamieszany Lothar, który dawał jakieś wytyczne do mikstury, dzięki której dało się odzyskać pamięć?
"Mój sekret celności? - Praktyka" - Simo Häyhä
To dzięki miksturze trafiamy później do fontanny.
"Tak właśnie myślałem... zastanawiałem się nad tym i być może jestem w stanie
ci pomóc. Ale muszę być ostrożny, być może chcesz mnie nabrać. Wykonam pewien
eksperyment, którego wynik być może coś nam powie, ale potrzebuję do tego
specjalnej mikstury; pomożesz mi ją zrobić. Składniki, które są mi potrzebne
to: aloes, kwiat bambusa, kwiat paproci, dziewięćsił, sok dzikiego wina i
grudka żwiru. Część z nich znajdziesz w Skulldust, część tu, a część w
Dominion. Droga jest daleka, a i słyszałem, że obecnie drogi do obu tych miast
są obecnie zablokowane - z tym zapewne będziesz musiał sobie sam poradzić."
Powinno to wyglądać tak:
Kopsnij Pan sejwa, obadamy.
Spoiler:
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.
Hej,
Oto nadszedł ten wielki dzień, w którym ubiłem paskudę Ramora. Nawet Lotharowi udało się dość ze mną do jego komnaty. Powiedział, że jak coś, to może nas stąd teleportować. No i tu jest problem. W opcjach zagadania maga jest tylko "Chyba muszę już iść". Jak wydostać się z komnaty? Niby są wyjścia we wszystkich kierunkach, ale nie da się z nich skorzystać. Czy te foskoryzujące literki przy portalach, które były wcześniej, mają jakieś znaczenie?
Oto nadszedł ten wielki dzień, w którym ubiłem paskudę Ramora. Nawet Lotharowi udało się dość ze mną do jego komnaty. Powiedział, że jak coś, to może nas stąd teleportować. No i tu jest problem. W opcjach zagadania maga jest tylko "Chyba muszę już iść". Jak wydostać się z komnaty? Niby są wyjścia we wszystkich kierunkach, ale nie da się z nich skorzystać. Czy te foskoryzujące literki przy portalach, które były wcześniej, mają jakieś znaczenie?
Rycerz przewraca się z wyrazem zaskoczenia na mordzie!
Rozumiem, że Ltohar powiedział to:yasson pisze: ↑czw paź 31, 2024 19:13 Hej,
I utknęło?"Udało nam się!" - Lothar zmęczony opiera się ciężko o laskę - "To koniec zła na północy i zagrożenia Altmandu... Niesamowite, że tego dokonaliśmy... Mam jeszcze nieco energii by nas przerzucić w okolicę Mantaru; teraz jest to możliwe gdy cytadelą nie włada już Ramor... Daj znać jak będziesz gotowy."
I pewnie dotarłeś bez mistrzyni?
Niestety to wygląda na buga, nie jest dodana ścieżka, że mistrzyni brakuje. :?
Dokładnie tak. Niestety Mistrzyni poległą dawno temu, chyba na etapie przygody z Seranisem. No cóż. Muszę w takim razie założyć, że to koniec przygody, chociaż zostało mi jeszcze kilka tajemnic do wyjaśnienia: te literki nad portalami no i wciąż nieodnaleziony "trzeci ptak".
Odnośnie liter - nie mam zielonego pojęcia, szczerze powiedziawszy. A cytadelę robił Hoborg, więc szansa, że jakieś notatki ocalały są bliskie zeru... ale zapytam.yasson pisze: ↑pt lis 01, 2024 22:47 Dokładnie tak. Niestety Mistrzyni poległą dawno temu, chyba na etapie przygody z Seranisem. No cóż. Muszę w takim razie założyć, że to koniec przygody, chociaż zostało mi jeszcze kilka tajemnic do wyjaśnienia: te literki nad portalami no i wciąż nieodnaleziony "trzeci ptak". ;)
Którego ptaka poszukujesz?
Noo to zapowiada się prawdziwe śledztwo. Powodzenia!
A co do ptaków, to jeden był w krypcie na bagnach, a drugi u Caranela w magazynie. Z resztą ktoś już kiedyś pytał o to na forum. Liczyłem na to, że ukryty został na terenie cytadeli, ale chyba jednak nie.
Z resztą, jak tak się zastanowić, to nierozwiązanych przeze mnie zagadek i nieodkrytych tajemnic jest więcej. Np. zaginiony skarb z D.S. O ile nie był to ten ze skarbca Gregora, będzie czego szukać.
A co do ptaków, to jeden był w krypcie na bagnach, a drugi u Caranela w magazynie. Z resztą ktoś już kiedyś pytał o to na forum. Liczyłem na to, że ukryty został na terenie cytadeli, ale chyba jednak nie.
Z resztą, jak tak się zastanowić, to nierozwiązanych przeze mnie zagadek i nieodkrytych tajemnic jest więcej. Np. zaginiony skarb z D.S. O ile nie był to ten ze skarbca Gregora, będzie czego szukać.
Złapałem w międzyczasie Hoborga - jednak pamięta, i niestety jest wewnętrzny żart, z której nic dla gry nie wynika. Także nie marnuj sił...
Odnośnie ostatniego ptaka - jego nazwa sugeruje gdzie może być :P