Korzystając z Safari wejdź na stronę https://ish.app i na jej spodzie naciśnij przycisk ze śmigłem lub link TestFlight beta.
Po automatycznym otworzeniu się aplikacji TestFlight, naciśnij przycisk Przyjmij, następnie przycisk Zainstaluj, a po instalacji przycisk Uruchom.
Kliknij na ikonę info i w opcjach Appearance wybierz Theme -> Dark. Zwiększ też rozmiar fontu (u mnie na iPadzie Mini 18, na telefonie 8 w trybie portrait i 13 w trybie landscape, który chyba jest najwygodniejszy).
Skopiuj poniższą linię i w iSH przyciskiem obok ikony info wklej ją, a następnie naciśnij Enter. Zostanie zainstalowane całe niezbędne oprogramowanie linuxowe wraz z Otchłanią, która też na końcu się uruchomi:
Zapisz rozgrywkę i wyłącz iSH. Otchłań wystartuje automatycznie po ponownym uruchomieniu iSH.
Uwaga: przygotuj sposób backupowania plików zapisu gry, ponieważ po trzech miesiącach wersja beta iSH wygaśnie i wtedy ponownie trzeba wykonać ten powyższy proces - przynajmniej do czasu, gdy iSH pojawi się oficjalnie w App Store (o ile). W nowszym iOS możliwe jest uzyskanie trybu pełnoekranowego - bez dolnego paska aplikacji.
Poniżej kilka fotek wyglądu gry na iPadzie i iPhone:
Ostatnio zmieniony czw sty 23, 2020 16:00 przez jaromaz, łącznie zmieniany 2 razy.
Hej, próbowałem odpalić otchłań na iPhonie tak jak pokazałeś powyżej, ale wyskakuje mi error nie jestem zbyt zaawansowany w technicznych sprawach, ale ciagle pokazuje mi, że nie może znaleść ścieżki. Byłbym wdzięczny za pomoc
Załączniki
2F05CE72-FE9E-46E2-A4BF-AA851BDE8E6C.jpeg (137.96 KiB) Przejrzano 13056 razy
1) Gdzie zapisują się save'y? Bo gram na kompie i telefonie i chciałbym sobie to przerzucać. Na kompie odnalazłem miejsce zapisu, ale na telefonie to jest tragedia.
2) Jak przerwać odpoczywanie na telefonie? Klikałem wszystko, ale i tak zawsze ostatecznie kończy się to śmiercią postaci.