Bledy

Błędy znalezione w wersjach 1.2

Moderator: dEmoraliZator

Tymon
Posty: 86
Rejestracja: ndz sty 02, 2005 20:33
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Tymon » pn sty 17, 2005 23:52

kilka bledow ktore zauwazylem ale nie wiem czy one sie pojawiaja u wszystkich czy tylko u mnie ale:

1 Dostalem questa z pajakami wiec udalem sie do zasmuconych rodzicow otoz po rozmowie z nimi (w chatce) zaatakowali mnie:P niewiem czy to tak z szalenstwa bo dzici stracili czy jakis blad.

2 w sklepie z artefaktami w Mantarze jakos zniknely wszystkie przedmioty. Dodam ze zainstalowalem patch:/

3 Quest z wozkiem jakos nie chce sie wlaczyc mimo iz mam juz 20 lev

Reszta sie okaze w praniu:P

Awatar użytkownika
dEmoraliZator
Posty: 200
Rejestracja: pt mar 26, 2004 10:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dEmoraliZator » pn sty 17, 2005 23:55

Kilka małych "zaległych" spraw:

#1: Lekcje Lothara - kupno broni w kuźni. Jeżeli spróbuje się kupić nieistniejący przedmiot to tutorial i tak poleci dalej.

#2: możliwość zakładania sideł na statku. I jeszcze ten komentarz z chowaniem się za drzewem...

#3: #y (ilość kilogramów, które jeszce można unieść) w prompcie. WEQ wie, o co chodzi :-)

#4:

Kod: Zaznacz cały

mowa o Gildii elem. dla kleryka w Hexenlore
dla nekromanty tak samo
The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.

H.P. Lovecraft
"Supernatural Horror in Literature"

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » wt sty 18, 2005 17:54

Quest "Pająki" - na mnie też rodzice porwanych dzieci się rzucili, mimo iż jestem neutralny. A żeby było ciekawiej, po uratowaniu dziatek i powrocie do wioski, wyskoczył opis jak to się wieśniacy cieszą, że mi się udało. Duchy czy jak? :)
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » wt sty 18, 2005 19:58

Dobra - atakujące moby questowe już wszyscy znamy...

Re: Demoralizator:
Ja pamiętam, ale #1#2 to nie za bardzo mam wizję żeby poprawić, #3: #y wyleciałw ogóle #4 - poprawione

Re: Tymon:
1 - błąd ten sam co atakujący podróżnik
2 - musi parę dni minąć zanim się zapasy uzupełnią - jeśli po tygodniu dalej nic nie będzie to daj znać
3 - już się wyłączył - za późno.

Re M3n747:
Złe wyjścia: poprawione

Re: Meagllin:
Nie wychodzący dziadek : Poprawione

Re Filix:
(263,322,13) - popr
To nie problem, ale wolę mieć wolną rękę w opisywaniu wyjść

Re: Meaglin:
270,320,12 - poprawione

Weq

Awatar użytkownika
Kirsen
Posty: 36
Rejestracja: śr sty 05, 2005 15:42
Lokalizacja: Kraków/Lublin
Kontakt:

Post autor: Kirsen » wt sty 18, 2005 23:56

(281,199,13) skulcity.are - karczma jest na SW a nie na E.
A pozatym "karczm", a nie "karczem"
Pozdrawiam,
Kirsen

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » sob sty 22, 2005 22:57

(274, 177, 10) w podzamk2.are - błędnie opisane wyjścia z lokacji (west i north, zamiast east i north)
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » ndz sty 23, 2005 18:31

Quest "Zemsta Marnaka", część druga - Marnak mówi "ty wszystko co mam".
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

Awatar użytkownika
Atratus
Posty: 10
Rejestracja: śr lis 03, 2004 15:22
Kontakt:

nie działają /nodebug /zaladuj

Post autor: Atratus » pn sty 24, 2005 11:29

Po wpisaniu ‘pomoc parametry’ wyświetlają się dostępne parametry, niestety działa tylko jeden - /nointro.

/nodebug
/zaladuj

nie działają.

Awatar użytkownika
vikki_87
Posty: 81
Rejestracja: ndz sty 23, 2005 22:12
Lokalizacja: Nie Twój zasmarkany interes
Kontakt:

Post autor: vikki_87 » pn sty 24, 2005 17:21

No to ja może dorzucę cosik jeszcze, choć nie wiem czy to błąd czy tylko moja nieudolność - mianowicie nie mam polskich znaków, nie zależnie od strony kodowej ustawionej parametrem "/cpx"... I gram na /cp3... ale tęskno mi trochę do żółtej gęsi ćmą karmiącej źrebię... Jeśli ktoś ma radę dla mnie to chętnie wysłucham... Jakby to mogło mieć jakieś znaczenie to mam Win98, bez żadnych patchy czy dodatków....
Pora na nowy podpis... tylko jaki?

Awatar użytkownika
Meaglin
Posty: 97
Rejestracja: pt sty 07, 2005 21:40
Lokalizacja: Z Drzewosali
Kontakt:

Post autor: Meaglin » pn sty 24, 2005 18:05

Ja mam tak na widnowsie XP
Moja Strona o Map Makerze i Otchłani
Mój Blog

Zbieram kliknięcia na licencję do Opery. Proszę kliknij TU

Awatar użytkownika
Doman
Posty: 37
Rejestracja: ndz lis 14, 2004 17:17

Post autor: Doman » pn sty 24, 2005 18:32

Vikki, sprawdź, czy problem dotyczy tylko Otchłani, czy ogólnie DOS-u.

Awatar użytkownika
vikki_87
Posty: 81
Rejestracja: ndz sty 23, 2005 22:12
Lokalizacja: Nie Twój zasmarkany interes
Kontakt:

Post autor: vikki_87 » pn sty 24, 2005 18:54

I jeszcze jeden... stary jak świat... przed chwilą w karczmie "Pod Klonem" wpisałem "zamow z" i sie zawiesilo..... echh
Pora na nowy podpis... tylko jaki?

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » śr sty 26, 2005 1:57

Kirsen pisze:(281,199,13) skulcity.are - karczma jest na SW a nie na E.
A pozatym "karczm", a nie "karczem"
Poprawione.
M3n747 pisze: (274, 177, 10) w podzamk2.are - błędnie opisane wyjścia z lokacji (west i north, zamiast east i north)
Quest "Zemsta Marnaka", część druga - Marnak mówi "ty wszystko co mam".
Poprawione
vikki_87 pisze: Po wpisaniu ‘pomoc parametry’ wyświetlają się dostępne parametry, niestety działa tylko jeden - /nointro.
/zaladuj
nie działają.
Poprawione - a dlaczego twierdzisz ze /nodebug nie dziala?
vikki_87 pisze: I jeszcze jeden... stary jak świat... przed chwilą w karczmie "Pod Klonem" wpisałem "zamow z" i sie zawiesilo..... echh
Poprawione

Weq

Awatar użytkownika
Atratus
Posty: 10
Rejestracja: śr lis 03, 2004 15:22
Kontakt:

/nodebug

Post autor: Atratus » śr sty 26, 2005 11:19

Weq pisze: Poprawione - a dlaczego twierdzisz ze /nodebug nie dziala?
Wydawało mi się, że /nodebug ma między innymi powodować opuszczenie sprawdzania spójności plików przy starcie gry, ale chyba się pomyliłem. Warto by było dodać taką możliwość. Gram pod Linuksem i uruchomienie Otchłani trwa dokładnie 1 minutę i 41 sekund. Trochę to męczące.

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » śr sty 26, 2005 13:53

No niestety - nie do tego służy. Jakbym dodał opcję nie sprawdzania spójności plików to by to było cokolwiek bez sensu. Natomiast czas uruchamiania jest cokolwiek długi. Nie orientuję się niestety jak działają emulatory pod Linuxem, więc nie jestem w stanie pod tym kątem optymalizować.
Weq

ODPOWIEDZ