Bledy

Błędy znalezione w wersjach 1.2

Moderator: dEmoraliZator

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » wt sty 11, 2005 20:11

M3n747 pisze: Że już nie wspomnę, że polfonty w opisach by nie zaszkodziły.
Ale gdzie? W opisie tej lokacji są przecież?
Weq

Awatar użytkownika
Meaglin
Posty: 97
Rejestracja: pt sty 07, 2005 21:40
Lokalizacja: Z Drzewosali
Kontakt:

Post autor: Meaglin » wt sty 11, 2005 20:34

Może ma cp3 włączone :lol:

Awatar użytkownika
Kirsen
Posty: 36
Rejestracja: śr sty 05, 2005 15:42
Lokalizacja: Kraków/Lublin
Kontakt:

Post autor: Kirsen » wt sty 11, 2005 21:45

Wchodze do karczmy rozwiazujac questa ze strzalkami.. i pojawia mia sie mob:
"nieco stroj mnicha."
Tzn jest barman i takie cos... i od razu zaczyna sie gadka questowa.. chyba jakis opis Maurycego zrypany :)
Pozdrawiam,
Kirsen

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » śr sty 12, 2005 0:26

@Weq & Megalin - mam cp4, ale polfontów w opisie po odpaleniu gry nie ma. Muszę wpisać /cp4 i wtedy dopiero się pojawiają.

Aha, jeszcze w (264, 308, 14) w lasenm.are jest 001100 jako nazwa lokacji.
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

heczo
Posty: 4
Rejestracja: ndz paź 31, 2004 21:05
Lokalizacja: Mnich
Kontakt:

blad

Post autor: heczo » śr sty 12, 2005 11:42

ej sluchajcie ja tez mam jakis blad tylko ze wydaje mi sie on troche bez sensu... ale coz:)
Chodzi mi o to, że na początku gry gdy wchodzilem do kowala czy zbrojmistrza bylo wszystko , a teraz gdy tam wchodze oni nie maja NIC na liście... tak dla formalnosci mam dopiero 12 poziom i... troche mnie to dziwi ze kiedys wszystko bylo a teraz nic nie ma... żadnych przedmiotów. Próbowałem wpisac np u kowala kup miecz mimo ze na liscie nic nie mial ale oczywiscie powiedzial wtedy ze nie ma takiego przedmiotu... jak co moge podeslac sejwa
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qspy
Posty: 91
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 10:59

Post autor: Qspy » śr sty 12, 2005 12:12

dziwne heczo.... bardzo dziwne : ] ciekawe co ma Weq w tej sprawie do powiedzenia... mi osobiscie nigdy sie takie cos niezdarzylo

heczo
Posty: 4
Rejestracja: ndz paź 31, 2004 21:05
Lokalizacja: Mnich
Kontakt:

co nie

Post autor: heczo » śr sty 12, 2005 12:29

co nie?? próbowałem przenosić sejwy do poprzedniej wersji albo jeszcze raz ta wersje otchlani instalnac ale jest to samo

Awatar użytkownika
Ranides
Posty: 2
Rejestracja: czw gru 02, 2004 21:58
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Ranides » śr sty 12, 2005 12:42

Błąd w jednej z nowszych wersji. W queście z czarnym rycerzem. Kiedy jesteśmy na arenie i spojrzymy na któregoś z questowych przeciwników pojawiają się opisy w stylu: "bla bla bla", czy "i tak tego się nie będzie dało zobaczyć :P".
Czy chcesz mieć zawsze rację, czy chcesz być szczęśliwy?

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » śr sty 12, 2005 15:03

No to chyba nie w 1.2i.
Weq

Awatar użytkownika
Meaglin
Posty: 97
Rejestracja: pt sty 07, 2005 21:40
Lokalizacja: Z Drzewosali
Kontakt:

Post autor: Meaglin » czw sty 13, 2005 21:07

przy włączonym /cp3 krzaczą się polfonty w komunikacie "to jest za ciężkie, żebys mgógł tego używać"

Czasem zdarza sie, że po walce na lokacji nie zostaje rzadna strzała. To jest strasznie wnerwiające gdy kupuje się strzały po 60-110 zł za sztuke i gienie ich nagle 20-40 sztuk.

Awatar użytkownika
JJHunter
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 04, 2005 20:53
Lokalizacja: Alviria
Kontakt:

Post autor: JJHunter » czw sty 13, 2005 21:53

Zycie lucznika bylo by piekne, gdyby wszystkie wypuszczone strzaly wracaly w nienaruszonym stanie do jego kolaczana. No wiesz strzaly jak kazdy patyk moze sie zlamac, albo zgubic :wink:
Found time that isn't mine. I stole it from you, and im guilty of my crime...

Gość

Post autor: Gość » pt sty 14, 2005 0:35

Kilka drobiazgów w lekcjach Lothara:

- na początku, gdy Lothar mówi o prompcie, nie ma spacji przed nawiasami: "...podaje Ci on stan zdrowia(hp), ilość energii mana(m), oraz Twoje zmęczenie(mv)." Nie wygląda to dobrze.

- na arenie, po użyciu polecenia "rozejrzyj" w pierwszym zdaniu jest spacja przed kropką. A po "dobra" przydałby się przecinek. :)

- gdy Lothar tłumaczy drogę do Gildii Wojowników, należałoby zamienić drugi myślnik na kropkę. Innemi słowy: "...na wschód oraz na południe - i jesteś - proste!" na "...na wschód oraz na południe - i jesteś. Proste!" (Wiem, drobiazg, ale jestem perfekcjonistą, w dodatku o wysoko rozwiniętym zmyśle językowym ^^')

- po dotarciu do świątyni, gdy Lothar mówi "...nagradzam Cię na początek paroma punktami doświadczenia - tak na zachętę", przed kropką jest spacja. W następnym akapicie zaś brakuje kropki po "<zagadaj mag>"

- w dodatkowych lekcjach (płatnych), w piekarni po zakupieniu pięciu chlebów w wypowiedzi maga widnieje słowo "chleB"

- gdy Lothar zaczyna mówić o paskach HP, Many i Expa, brakuje przecinka między "rzeczą" a "którą"

- brak przecinka po "mało tego", gdy Lothar opowiada o poleceniach "zagadaj" i "zapytaj"

Mam nadzieję, że niczego nie przegapiłem. Miłęgo poprawiania. ^^

Awatar użytkownika
M3n747
Posty: 296
Rejestracja: śr sty 05, 2005 19:42
Lokalizacja: Gdańsk-3

Post autor: M3n747 » pt sty 14, 2005 0:36

^ To byłem ja, tylko się zapomniałem zalogować. Pardonne moi. ^^'
Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło.
(Kubuś Puchatek)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Post autor: Weq » pt sty 14, 2005 2:55

Proponuje wrpowadzić pewną konwencję, bo się bałagan robi - pojedyncze błędy tu; większe raporty (jak Kirsena, czy M3n747) w oddzielnych topicach. Ustalmy, że powyżej 4.
Pozdrawiam
Weq

Awatar użytkownika
JJHunter
Posty: 15
Rejestracja: wt sty 04, 2005 20:53
Lokalizacja: Alviria
Kontakt:

Post autor: JJHunter » pt sty 14, 2005 9:12

M3n747 ty nie jestes perfekcjonista ty jestes zboczony! Rozumiem, ze jak nie bedzie juz wiecej bledow (jasne - ironia), to bedzie mozna zajac sie dopieszczaniem. Tak bardzo Ci to przeszkadza? Ja nawet tego nie zauwazam.
Found time that isn't mine. I stole it from you, and im guilty of my crime...

ODPOWIEDZ