Miecze

Taktyka gry, sztuczki i tricki ułatwiające przeżycie (ale nie cheaty :) )

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

mjcool
Posty: 26
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 14:46

Miecze

Post autor: mjcool » śr kwie 22, 2015 16:03

Gdzie kupić/znaleźć lepszy miecz niż ten podstawowy?

johnnyknoxville
Posty: 199
Rejestracja: czw mar 01, 2012 22:08

Re: Miecze

Post autor: johnnyknoxville » śr kwie 22, 2015 16:30

Na przykład w skrzyni w świątyni:)
A potem jak będziesz pokonywać coraz silniejszych przeciwników, to ze zwłok będziesz wyciągać coraz lepsze bronie / pancerze.

Antykwariat
Posty: 25
Rejestracja: czw kwie 16, 2015 2:51

Re: Miecze

Post autor: Antykwariat » śr kwie 22, 2015 21:49

Ale skąd ta skrzynia ? Nie pojawia się w opisie ? O co chodzi ? :D

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: Miecze

Post autor: DzieX » śr kwie 22, 2015 22:19

Nie wiem czy zadziała, ale może "przeszukaj"? Wydaje mi się ponad to, że pomoc nie podaje wszystkich dostępnych poleceń. Np nie ma napełnij czy przeszukaj.
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Antykwariat
Posty: 25
Rejestracja: czw kwie 16, 2015 2:51

Re: Miecze

Post autor: Antykwariat » śr kwie 22, 2015 22:22

No właśnie ,prawdę mówiąc , trochę podstawowych komend brak. Jeżeli po wpisaniu pomoc lista była by za długa żeby wrzucić tam wszystkie komendy to warto zrobić na forum jakiś temat z listą wszystkich komend .

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Miecze

Post autor: Estella » śr kwie 22, 2015 23:12

Pomoc dotycząca poleceń "napełnij" i "przeszukaj" jest dostępna w grze.
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.

Antykwariat
Posty: 25
Rejestracja: czw kwie 16, 2015 2:51

Re: Miecze

Post autor: Antykwariat » śr kwie 22, 2015 23:14

Ale nie ma jej na liście komend :)
To co z tą skrzynią , skąd wiedzieliście że tam jest ?
I w ogóle co można z czaszką ?

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Miecze

Post autor: Estella » śr kwie 22, 2015 23:17

Czaszki można sprzedać w sklepie w Skulldust, który znajduje się przy ulicy Ponurej, jeśli się nie mylę.
Czaszki wilka nie opłaca się nosić, bo i tak się za nią dużo nie dostaje.
W każdym razie, ja jej nie biorę.

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: Miecze

Post autor: DzieX » śr kwie 22, 2015 23:31

Czy tutaj coś można znaleźć poleceniem przeszukaj?

Szopa
Wyjścia: north
Stoisz w szopie, którą głównie zagracają narzędzia sadownicze, takie jak
łopaty, widły, grabie i tak dalej. Są też taczki do rozwożenia kompostu i
interesujące urządzenie w postaci dużego skórzanego worka z wajchą oraz rurką
prowadzącą z niego do kijka. Różdżka jakaś czy co?
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Miecze

Post autor: Estella » czw kwie 23, 2015 8:18

Chyba nie, ale ręki sobie uciąć nie dam.
Nie jestem nawet pewna, w której wiosce znajduje się ta szopa, chociaż tam prawdopodobnie kiedyś byłam.

Na pewno można coś znaleźć w niektórych chłopskich domach ("przeszukaj półki", "przeszukaj skrzynia", "przeszukaj toaletka", czy co tam się nasunie z opisu lokacji).

Co do szopy - stawiam, że nie, ale jeśli ktoś coś znajdzie, to też się chętnie dowiem.

Diabl0
Posty: 123
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 23:14

Re: Miecze

Post autor: Diabl0 » czw kwie 23, 2015 8:53

Szkoda, że z tym przeszukaniem nie zawsze działa. Niejednokrotnie w opisie widzimy "znajdują się tu skrzynie i beczki", a po wpisaniu "przeszukaj skrzynie", albo "przeszukaj beczki", jedyne co się pojawia to: "nie ma tu niczego takiego". Jak to nie ma, jak przed chwilą sam zauważyłeś, że to tu stoi? :|

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Miecze

Post autor: Estella » czw kwie 23, 2015 9:01

Dlatego przeważnie sprawdzam, czy coś się da przeszukać.
Przy czym wpisuję różne warianty, zarówno "przeszukaj półka", jak "przeszukaj półki".

Diabl0
Posty: 123
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 23:14

Re: Miecze

Post autor: Diabl0 » czw kwie 23, 2015 9:09

Fajnie by było, gdyby gra sama z siebie rozpoznawała kontenery i losowo coś w nich umieszczała, na przykład jakieś ziemniaki, jabłka, może czasem jakiś suchy chleb, albo kilka sztuk złota. Wtedy to przeszukiwanie nie byłoby tak żmudne, bezowocne i dołujące. W gruncie rzeczy odechciało mi się już próbować funkcji "przeszukaj" w nowych miejscach, bo ciągle się zderzam z: "nie ma tu niczego takiego".

ElegantAndrogyne
Posty: 131
Rejestracja: pt lut 04, 2011 16:45

Re: Miecze

Post autor: ElegantAndrogyne » czw kwie 23, 2015 10:16

Ano. Coś takiego można zrobić, wprowadzając atrybut lub umiejętność "spostrzegawczość". Im wyższa - tym więcej szczegółów, "nieoczywistych" wyjść itd. dostrzeżemy w danym miejscu. Użycie automatyczne (po wejściu do lokalizacji) lub ręczne. Spostrzegawczość mogłaby wpływać także na zasięg rozglądania się oraz ilość informacji uzyskiwanych przy spoglądaniu na moba.

Awatar użytkownika
Konik
Posty: 42
Rejestracja: pn kwie 20, 2015 22:23
Lokalizacja: Wrocław

Re: Miecze

Post autor: Konik » czw kwie 23, 2015 11:25

1) Przeszukałem biurko Caranela, znalazłem "sakiewka".
Niestety przedmiot nie pojawił się w pokoju ani w moim ekwipunku... wziąć też nie mogę (bo go tam nie ma ;))
2) W magazynach Caranela można przeszukać kufry - znalazłem "normalny posążek ptaka". Problem jak wyżej.
Czy to nie błąd?

ODPOWIEDZ