Eksport save

Taktyka gry, sztuczki i tricki ułatwiające przeżycie (ale nie cheaty :) )

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

Eksport save

Postprzez lancher » Śr kwi 15, 2015 15:13

Witam , jestem tutaj nowy i mam zapewne banalne pytanie aczkolwiek chcialbym moc przenosic swoje savy na pendrive by miec mozliwosc grania na kilku PC. Uzywalem komendy "zapisz" jednak w folderze zapisy nie pojawiaja sie zadne savy
lancher
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt kwi 14, 2015 18:54

Re: Eksport save

Postprzez ElegantAndrogyne » Śr kwi 15, 2015 15:40

Gra ma jednego slota per postać. Nie zobaczysz nowych plików w katalogu "zapisy" - możesz za to zauważyć, że po zapisaniu zmieni się data modyfikacji i rozmiar. Obejście problemu jest proste: pakujesz plik, a kiedy trzeba, wypakowujesz i wczytujesz grę.
ElegantAndrogyne
 
Posty: 131
Dołączył(a): Pt lut 04, 2011 16:45

Re: Eksport save

Postprzez lancher » Śr kwi 15, 2015 17:06

o jakim konkretnie pliku mowisz ? w folderze gry po zapisaniu a nawet po wyjsciu z gry w zadnym z folderow ani plikow nie zmieni sei data modyfikacji

@EDIT

Okej prodzialem sobie kopiujac cala gre na pendrive. Temat do zamkniecia. Btw. nie wiedzialem ze otchlan jest swojego rodzaju portable app :D
lancher
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt kwi 14, 2015 18:54

Re: Eksport save

Postprzez Diabl0 » Śr kwi 15, 2015 18:28

Po zapisaniu zmienia się data modyfikacji: :)

Obrazek
Diabl0
 
Posty: 123
Dołączył(a): Pn kwi 13, 2015 23:14

Re: Eksport save

Postprzez Silvia Inverse » Śr kwi 15, 2015 18:44

Ja też mam z tym problem :) Zainstalowałam sobie wcześniejszą wersję, trochę pograłam, po czym patrzę, że już jest następna :) Dużo sobie nie pograłam więc nie żal było mi zapisu i odinstalowałam starą wersję, zainstalowałam nową, stworzyłam nową postać, a jak chciałam wczytać to patrzę, że są teraz dwie :) jedną z nich bym chętnie skasowała, ale niestety w zapisach nie mam żadnego pliku.

Skoro odinstalowałam grę, a zapis został, to znaczy, że ma lokalizację gdzieś indziej, dobrze myślę? :)
Ktoś ma jakieś pomysły jak się nazywa, albo gdzie się znajduje? Szukałam pliku o nazwie zapis1 jak wyżej pokazano na screenie ale takiego nie ma u mnie na kompie :(
Silvia Inverse
 
Posty: 78
Dołączył(a): So maja 05, 2012 18:40

Re: Eksport save

Postprzez lancher » Śr kwi 15, 2015 18:54

Potwierdzam u mnie problem byl identyczny w folderze zapisy nie pojawiaja sie zadne pliki po zapisaniu.
Moja wersja : Otchlan 1.3 v69
Windows 7 32-bit
lancher
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt kwi 14, 2015 18:54

Re: Eksport save

Postprzez Estella » Śr kwi 15, 2015 19:02

Podaję ścieżkę do folderu zapisu w Windows 7:
C:\Users\nazwa użytkownika\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Otchlan 1.3 Beta
(w miejscu nazwy użytkownika należy wpisać swoją nazwę w systemie).
Gra normalnie tworzy zapisy w tym folderze, jeśli nie jest uruchomiona jako administrator.
Estella
 
Posty: 122
Dołączył(a): So wrz 12, 2009 18:23

Re: Eksport save

Postprzez Silvia Inverse » Śr kwi 15, 2015 19:23

Nie znalazło u mnie takiej ścieżki. A co to znaczy, że została uruchomiana jako administrator? Jakie to ma znaczenie?
Silvia Inverse
 
Posty: 78
Dołączył(a): So maja 05, 2012 18:40

Re: Eksport save

Postprzez Estella » Śr kwi 15, 2015 19:48

Mam Windows 7 32-bit.
W 64-bitowym systemie być może ścieżka byłaby inna, nie posiadam takiego Windowsa, więc nie wiem.
Tak czy inaczej wyszukanie wpisując "zapis1" bez spacji powinno pomóc, przed chwilą sprawdziłam i u mnie pomogło.
Estella
 
Posty: 122
Dołączył(a): So wrz 12, 2009 18:23

Re: Eksport save

Postprzez Odyseusz » Śr kwi 15, 2015 19:51

W 64bit nie ma innej ścieżki niż ścieżka gdzie jest zainstalowana gra. Przynajmniej tak jest u mnie.

C:\Program Files (x86)\Otchlan 1.3 Beta\zapisy\zapis1.otc
Odyseusz
 
Posty: 58
Dołączył(a): Śr kwi 15, 2015 8:12
Lokalizacja: Rybnik

Re: Eksport save

Postprzez Silvia Inverse » Śr kwi 15, 2015 19:53

Już okej :) u siebie mam program files i program files (x86) i na tym drugim jest gra zainstalowana. Nie wkleiłam ścieżki tylko sama nią podążyłam i trafiłam (trzeba było odkryć ukryte pliki) :)

Dziękuję Estello za pomoc :*

ps. A ten głupi komp jak wpisywałam w wyszukiwanie zapis1, to nic nie widział. Do tej pory nie widzi, ślepiec jeden :p
Silvia Inverse
 
Posty: 78
Dołączył(a): So maja 05, 2012 18:40


Powrót do Granie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

cron