Immersive Map Creator 1.3.2 (17.10.28) (v76)

Taktyka gry, sztuczki i tricki ułatwiające przeżycie (ale nie cheaty :) )

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.2.2 (16.08.09)

Post autor: Mentaris » wt lis 01, 2016 22:51

Pioxis pisze:w wersji dla 75 nie działało mi zapisywanie mapy. Zapisywałam ją a potem nigdzie nie było pliku zapisu
Niech zgadnę, zapisywałaś z polskimi znakami? Zapisuj bez takich znaków. W innym przypadku będą działy się cyrki. Jeśli nie to, to może program ma za małe uprawnienia by stworzyć plik. Może antywirus go blokuje. Spróbuj go uruchomić jako administrator i sprawdź czy działa. Nie zawsze problem jest ze strony programu.
Ja sprawdzałem teraz paro krotnie i wszystko wygląda okay.

Co do nowej wersji postaram się uaktualnić na dniach, że tak to ujmę.

PS:Mam nadzieje że dużo nie straciłaś w mapie.
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

Awatar użytkownika
Pioxis
Posty: 22
Rejestracja: pn mar 14, 2016 14:07

Re: Immersive Map Creator 1.2.2 (16.08.09)

Post autor: Pioxis » sob lis 12, 2016 16:22

Mentaris pisze:
Pioxis pisze:w wersji dla 75 nie działało mi zapisywanie mapy. Zapisywałam ją a potem nigdzie nie było pliku zapisu
Niech zgadnę, zapisywałaś z polskimi znakami? Zapisuj bez takich znaków. W innym przypadku będą działy się cyrki. Jeśli nie to, to może program ma za małe uprawnienia by stworzyć plik. Może antywirus go blokuje. Spróbuj go uruchomić jako administrator i sprawdź czy działa. Nie zawsze problem jest ze strony programu.
Ja sprawdzałem teraz paro krotnie i wszystko wygląda okay.

Co do nowej wersji postaram się uaktualnić na dniach, że tak to ujmę.

PS:Mam nadzieje że dużo nie straciłaś w mapie.
No właśnie chodzi o to, że było bez polskich znaków a otwierałam wszystko zawsze jako administrator... :/ A mój antywirus to windows defender. Może on coś blokować wgl?

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.2.2 (16.08.09)

Post autor: Mentaris » wt lis 15, 2016 18:28

Pioxis pisze:
Mentaris pisze:
Pioxis pisze:w wersji dla 75 nie działało mi zapisywanie mapy. Zapisywałam ją a potem nigdzie nie było pliku zapisu
Niech zgadnę, zapisywałaś z polskimi znakami? Zapisuj bez takich znaków. W innym przypadku będą działy się cyrki. Jeśli nie to, to może program ma za małe uprawnienia by stworzyć plik. Może antywirus go blokuje. Spróbuj go uruchomić jako administrator i sprawdź czy działa. Nie zawsze problem jest ze strony programu.
Ja sprawdzałem teraz paro krotnie i wszystko wygląda okay.

Co do nowej wersji postaram się uaktualnić na dniach, że tak to ujmę.

PS:Mam nadzieje że dużo nie straciłaś w mapie.
No właśnie chodzi o to, że było bez polskich znaków a otwierałam wszystko zawsze jako administrator... :/ A mój antywirus to windows defender. Może on coś blokować wgl?
Próbowałaś parę razy i cały czas nie zapisuje ci nic? Masz może skrót do niego stworzony na pulpicie a w jakimś folderze masz sam exe, co? Save jest zawsze zapisywany w miejscu gdzie znajduje się plik exe imc nie skrót.
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

MrEriel
Posty: 1
Rejestracja: wt kwie 04, 2017 21:24

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: MrEriel » pt kwie 07, 2017 18:21

Witam mam pytanie jak dodać więcej niż jedno połączenie map?
występuje taka potrzeba w kopalni gdzie do niższego poziomu są dwa zejścia.

PanHagrid
Posty: 46
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 22:03

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: PanHagrid » pt kwie 14, 2017 15:56

MrEriel pisze:Witam mam pytanie jak dodać więcej niż jedno połączenie map?
występuje taka potrzeba w kopalni gdzie do niższego poziomu są dwa zejścia.
Z tego co widzę to jest to niemożliwe... :(

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: Mentaris » ndz kwie 16, 2017 2:39

PanHagrid pisze:
MrEriel pisze:Witam mam pytanie jak dodać więcej niż jedno połączenie map?
występuje taka potrzeba w kopalni gdzie do niższego poziomu są dwa zejścia.
Z tego co widzę to jest to niemożliwe... :(
Jeśli chodzi ci o połączenie map, to da się, jak najbardziej, tylko że przejście nie może dwa razy prowadzić w tą samą stronę w tym samym miejscu miejscu.
Jeśli na mapie a wybrałeś że żeby przejść na mape b trzeba ruszyć w strone południową, to na mapie b będzie trzeba ruszyć w strone północną by wrócić do mapy a. Rozumiesz?
Łączenie map jest raczej funkcją dla podzielenia sobie map na parę savów, tak by szybciej się wczytywało i łatwiej działo się z logistyką. Funkcja ta nie współgra z grą. Chyba że chcesz zrobić żeby po zejściu w dół w grze wczytywała ci się mapa którą masz zapisaną jako osobną?
O ile chodzi ci o łączenie map a nie przechodzenie między poziomami.
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

PanHagrid
Posty: 46
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 22:03

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: PanHagrid » ndz kwie 16, 2017 15:16

Gdy MrEriel mówił o łączeniu map chyba miał na myśli łączenie poziomów, co wnioskuję po temacie kopalni.

Z tego co widzę to nie można zrobić 2 wejść do góry z np. kanałów pod Mantarem. Chyba że coś przegapiłem.

Przy okazji, zamknąłem IMC, po paru h widzę w procesach, że IMC dalej ciągnie 700MB ram...

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: Mentaris » ndz kwie 16, 2017 18:05

PanHagrid pisze:Gdy MrEriel mówił o łączeniu map chyba miał na myśli łączenie poziomów, co wnioskuję po temacie kopalni.

Z tego co widzę to nie można zrobić 2 wejść do góry z np. kanałów pod Mantarem. Chyba że coś przegapiłem.

Przy okazji, zamknąłem IMC, po paru h widzę w procesach, że IMC dalej ciągnie 700MB ram...
A w ten sposób, no to tak. Podobnie jak z łączeniem map, nie da się zrobić dwóch przejść z dołu do góry do tego samego pokoju, bo skąd program ma wiedzieć do jakiego pokoju chcesz przejść jak będzie miał zapisane dwie ścieżki w tą samą stronę w tym samym miejscu.
Jeśli chodzi ci że po prostu chcesz wejść do góry z dwóch różnych miejsc a w górnym poziomie wyjścia(pokoje w których sie pojawisz) będą też dwa różne, to po prostu spróbuj użyć funkcji stwórz przejście->poziom, zaznacz poziom, po tym ci się załaduję owy poziom i po prostu zaznacz miejsce(pokój) do którego chcesz zrobić przejście. Tylko w ten sposób można zrobić dwa bądź więcej przejść miedzy poziomami.

Co do procesu, następnym razem zamykaj opcją zamknij mapę (prawym na puste miejsce), po to właśnie ona jest, by wszystko się czyściło a proces ładnie się zamykał (z nudów nie dodałem:p).
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: DzieX » sob kwie 22, 2017 14:10

Czy program działa już z Otchłanią V76 32bit w trybie automatycznym na Win10?

Dostaję komunikat:
Załączniki
mapa.png
mapa.png (6.58 KiB) Przejrzano 10864 razy
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: Mentaris » sob kwie 22, 2017 19:52

DzieX pisze:Czy program działa już z Otchłanią V76 32bit w trybie automatycznym na Win10?

Dostaję komunikat:
Jeśli chcesz normalnie korzystać z trybu automatycznego, upewnij się że imc jest dodane do wyjątków w antywirusie (bądź go po prostu wyłącz i sprawdź). Próbowałeś też włączyć imc jako administrator?
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: DzieX » ndz kwie 23, 2017 12:54

Ok, działa po całkowitym wyłączeniu Windows Defendera :) Lista wyjątków nie pomogła.
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: Mentaris » ndz kwie 23, 2017 13:38

DzieX pisze:Ok, działa po całkowitym wyłączeniu Windows Defendera :) Lista wyjątków nie pomogła.
Dziwne że lista nie pomogła. Gdy tylko najdzie okazja siedzieć przy windowsie 10, sprawdzę to. Najwyżej spróbuje pokombinować, może uda się to jakoś rozwiązać by nie było problemów.
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: DzieX » wt kwie 25, 2017 15:55

A jest możliwość współpracy z grą gdy uruchamiam ją przez otchlan_starter.exe? Pytam, bo przy uruchamianiu otchaln.exe gra się trochę sypie.
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Awatar użytkownika
Mentaris
Posty: 38
Rejestracja: wt lip 14, 2015 17:51
Kontakt:

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: Mentaris » śr kwie 26, 2017 0:55

DzieX pisze:A jest możliwość współpracy z grą gdy uruchamiam ją przez otchlan_starter.exe? Pytam, bo przy uruchamianiu otchaln.exe gra się trochę sypie.
Niestety, nie. Inna metoda uruchamiana, niż przez otchlan.exe, nie jest przeze mnie wspierana (przynajmniej na razie).
Życzę miłych chwil w Otchłani i sprawnie działającego Immersive Map Creator

topola
Posty: 2
Rejestracja: ndz kwie 30, 2017 0:57

Re: Immersive Map Creator 1.3 (17.02.27) (v76)

Post autor: topola » ndz kwie 30, 2017 1:01

Świetna sprawa z tą aplikacją ale mam pytanie, czy to normalne że mapa ma ograniczenie wielkości, tzn. od pewnego momentu nie rysuje się dalej? oraz znalazłem taki błąd, że jak połączę dwie mapy przejściem, to gdy na automacie przejdę z jednej do drugiej to tak jakby wyłączał się automat i dodatkowo nie działa menu aplikacji. da się to jakoś naprawić?

ODPOWIEDZ