zapisy

Rozmaite wątki i dyskusje, które nie pasują do innych działów. Powinny mieć cokolwiek wspólnego z Otchłanią... ;)

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

furtakkuba
Posty: 9
Rejestracja: ndz kwie 19, 2015 22:25

zapisy

Post autor: furtakkuba » ndz kwie 19, 2015 23:14

Niedługo ma wyjść nowa wersja otchłani i w zwiąsku z tym mam pytanie: Czy w nowej wersji będą działać zapisy ze starej czy będzie trzeba zaczynać granie od nowa?

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: zapisy

Post autor: Weq » ndz kwie 19, 2015 23:33

Z bety - tak.
Z 1.2k - nie.
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Diabl0
Posty: 123
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 23:14

Re: zapisy

Post autor: Diabl0 » ndz kwie 19, 2015 23:37

A mapy? :D

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: zapisy

Post autor: Weq » ndz kwie 19, 2015 23:42

Tak, pomiędzy "betą" a "pełną" zmienią się krainy, do których raczej jeszcze nie doszliście ;)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Diabl0
Posty: 123
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 23:14

Re: zapisy

Post autor: Diabl0 » ndz kwie 19, 2015 23:46

No tak, większość pewnie, łącznie ze mną, wciąż drepcze sobie po Montarze i okolicach. ;)

furtakkuba
Posty: 9
Rejestracja: ndz kwie 19, 2015 22:25

Re: zapisy

Post autor: furtakkuba » pn kwie 20, 2015 0:42

To jeśli tak to dobrze bo w bete gram ;)

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: zapisy

Post autor: DzieX » śr kwie 22, 2015 12:09

Ja mam pytanie czy można wykonać zapis nie nadpisując ostatniego? Wydaje mi się czy nie, ale czy jest planowana taka możliwość? Pytam bo znów mnie zabili i straciłem złoto :P
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Diabl0
Posty: 123
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 23:14

Re: zapisy

Post autor: Diabl0 » śr kwie 22, 2015 12:20

W grze czegoś takiego nie ma. Ja planuję zrobić coś w.rodzaju skryptu tworzącego kolejne stany zapisu, ale czekam na wyjście finalnej wersji gry. :)

junki
Posty: 9
Rejestracja: pn kwie 20, 2015 21:39

Re: zapisy

Post autor: junki » śr kwie 22, 2015 13:42

DzieX pisze:Ja mam pytanie czy można wykonać zapis nie nadpisując ostatniego?
póki co jest tylko taka możliwość
wejdz do folderu zapisy.
tam znajdziesz plik zapis1.otc
zrob jego kopie, a nastepnie zmien nazwe na zapis2.otc
uruchom gre i: [Z] Zaladuj poprzednia gre
dalej masz już wybór którego sejwa zaladowac:

Kod: Zaznacz cały

1. junki        Ele  Poz:9          2.  junki        Ele  Poz:9
 0.  Menu
Wybierz numer zapisu:
Pytam bo znów mnie zabili i straciłem złoto :P
na to tez jest sposob
przed walką zapisz stan gry
wywołaj menadżera zadań windows
zaznacz na liscie procesów otchłań.exe
jesli zostałes zabity szybko przesuń wskaznik myszy nad przycisk zakończ proces i klik
uruchom gre i zaladuj sejwa

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: zapisy

Post autor: kisiel365 » śr kwie 22, 2015 13:51

Zależy jak do tego podchodzisz. Ja robię sobie backup co drugi dzień, na wypadek skopania questu z błędem (beta). Natomiast tego typu praktyki psują zabawę. Albo idziesz ostrożnie i nie giniesz, albo ryzykujesz i ponosisz konsekwencje. Polecam spojrzeć w ten sposób na tę sprawę.

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: zapisy

Post autor: DzieX » śr kwie 22, 2015 13:53

Tak to teraz robię, ale wiesz - czasem nie mogę uwierzyć, że przegrałem i zapominam zamknąć otchłań. Nie trzeba tego robić z menedżera zadań - wystarczy kliknąć X na oknie.
Dzięki za radę z tą dwójką - ja do tej pory kopiowałem zapisy do innego katalogu jako backup.

Staram się chodzić ostrożnie ale niestety ostatnio wilk mnie zaszedł jak coś sprawdzałem i nie zdążyłem uciec.
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: zapisy

Post autor: Estella » śr kwie 22, 2015 14:00

Otchłań też można bardzo szybko wyłączyć wciskając Control jednocześnie z jakimkolwiek innym klawiszem (np. CTRL+C).

DzieX
Posty: 112
Rejestracja: wt gru 23, 2008 23:51
Lokalizacja: Warszawa

Re: zapisy

Post autor: DzieX » śr kwie 22, 2015 14:11

Wiem, wiem :) Tylko ja pytam o jakiś elegancki sposób. Ciekawe czy Weq to rozważa.
[48% 100% 31% 22g 139exp G5]spo napis
"Otchłań rządzi!"

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: zapisy

Post autor: Weq » śr kwie 22, 2015 14:49

DzieX pisze:Ciekawe czy Weq to rozważa.
Chwilowo nie. Natomiast nie będzie trzeba tuptać po sprzęt, i być może złoto - za to pojawi się pewien inny problem :D
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

ODPOWIEDZ