Przeznaczenie

Gdzie można natknąć się na którąś z przygód i jak ją przejść? Co zrobić z sercem i gdzie znaleźć soczewkę? Tu możesz znaleźć odpowiedzi

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

Re: Przeznaczenie

Postprzez Doldox » N wrz 18, 2016 23:21

Ja mam za to inny problem :(
Znalazłem Jakime, wyskoczył prompt, dostałem co miałem dostać. Zabiłem Gregora. Poszedłem do domu driad, niewidzialny NPC dał mi to co miał mi dać, odnalazłem i przeryłem dom Grimwalda, znalazłem księgę i magiczny przedmiot. Księga mówi mi (przedostatnie zdanie w księdze), że Grimwald ukrył pewien przedmiot w bardzo konkretnym miejscu. Udałem się do wskazanego jegomościa, przeryłem całą ich lokację ale tego przedmiotu nie znalazłem, niestety żaden z obecnych tam mobów nie jest w żaden sposób rozmowny. Czyżby to nie była ta lokacja między Mantarem a Skulldust?

Za pozostawione domysłom wyrazy przepraszam, nie chcę spoilować:) Natomiast osoby, które już to ukończyły na pewno wiedzą o czym/kim mowa.

Chciałbym też zapytać czy kolejnym krokiem w fabule jest kierunek na północ od Dominion czy jest coś jeszcze po drodze? Jeśli dobrze pamiętam rozmowe z Lotharem to już pozostał mi tylko Ramor do ubicia.

Pzdr
Doldox
Doldox
 
Posty: 51
Dołączył(a): Pn kwi 27, 2015 13:45

Re: Przeznaczenie

Postprzez Slashu » Pn wrz 19, 2016 23:05

Chodzi właśnie o tę lokację, o której mówisz, i przedmiot który poszukujesz tam się znajduje (albo przynajmniej znajdował do niedawna). Problem polega na tym, że lokacja gdzie ten przedmiot miał zastosowanie, jeśli dobrze pamiętam przestała istnieć :(

A jeśli chodzi o fabułę, to tak, pozostaje ci tylko Ramor..
Slashu
 
Posty: 146
Dołączył(a): Cz maja 14, 2015 13:15

Re: Przeznaczenie

Postprzez Jakop » Pt paź 21, 2016 14:57

Witam :) Mam zagwozdke w postaci tego zadania.
Otoz pogadalem z ukrytym ziomkiem i moze mi otworzyc kraty w kanale.
Mam 38 lvl mag.
Czy pojscie tam to dobry pomysl ?
Czy powinienem cos wczesniej zrobic? np. znalesc Jakime? Czy moze tam ja znajde?
Z gory dziekuje za odpowiedzi :)
Avatar użytkownika
Jakop
 
Posty: 90
Dołączył(a): Śr lip 20, 2016 16:40

Re: Przeznaczenie

Postprzez Slashu » Pt paź 21, 2016 18:53

Przeciwnicy za krata maja ok. 60 poziomu I sa w wiekszej czesci agresywni.A nawet jesli znajdziesz Jakime nie na wiele ci sie zda to na twoim poziomie, gdyz do ukonczenia zadania potrzeba przedmiotu, ktory wymaga 60 poziomu postaci...
Ostatnio edytowano Pt paź 21, 2016 22:40 przez Slashu, łącznie edytowano 1 raz
Slashu
 
Posty: 146
Dołączył(a): Cz maja 14, 2015 13:15

Re: Przeznaczenie

Postprzez ElegantAndrogyne » Pt paź 21, 2016 18:57

Możesz iść tam nawet na niższym poziomie, o ile masz tęczową miksturę (tj. niewidzialność). Pochodź po twierdzy, aż znajdziesz przynajmniej jedną z bram, i pociągnij za dźwignię czy co tam jest. Brama się otworzy i już nigdy nie zamknie. Dzięki temu nawet jeśli wrogowie są na Ciebie za mocni, zawsze możesz podskoczyć o kilka poziomów i wrócić.
ElegantAndrogyne
 
Posty: 131
Dołączył(a): Pt lut 04, 2011 16:45

Re: Przeznaczenie

Postprzez Jakop » Pt paź 21, 2016 21:22

Serdeczne dzięki wam obojgu :)
Avatar użytkownika
Jakop
 
Posty: 90
Dołączył(a): Śr lip 20, 2016 16:40

Re: Przeznaczenie

Postprzez 30n62e » Wt lut 07, 2017 15:55

Dołączę się do tematu. Na wersji 1.3 v76, testowane na 2 zapisach gry, poziom 36 czlowiek, poziom 42 hobbit, nie odpala sie przygoda: Przeznaczenie. Z tym, że na hobbicie jest na liscie spotkanych. Chetnie udostepnie zapisy gier, w celach sprawdzenia.

Na dniach jeszcze spróbuję zrobić nową postać, i totalnie pominąć rozmowę z Lotharem na temat pamięci. Prawdopodobnie dlatego, że kilka razy próbowałem zagadać z nim na ten temat to się zbugowało. Przeszukałem zapisy i wychodzi na to, że na liście przygód spotkanych jest na około 12 poziomie.

P.S.
Raczej staram się notować na to co się natknę podczas podróży, tj. zrzuty ekranu:

-sklepów
-questów
-opisów lokacji

Korzystam też z udostepnionej mapki w excelu, przez jednego z forumowiczów za co dziekuje, na cale szczescie jeszcze mam pole do popisu jesli chodzi o rozbudowanie jej. Czasy zeszytu A4 juz niestety za mną.
30n62e
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt lut 07, 2017 15:24

Re: Przeznaczenie

Postprzez Weq » Śr lut 08, 2017 22:24

Skąd dokładnie wiesz, że się nie odpala? W sensie wiesz jak powinna przebiegać i tak się nie dzieje?
GN
PS. Nie mówimy mam nadzieję o wersji w dosbox na Andku?
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.
Weq
 
Posty: 1366
Dołączył(a): N sty 09, 2005 18:54

Re: Przeznaczenie

Postprzez Draconikus » Pn gru 18, 2017 3:07

I ja trafilem na problem. Dotarlem do sali z tronem w drzewie (tej w ktorej pisze ze wyczuwa kogos zywego) odpalam miksturke wykrycia ukrytych(przezroczystozolta mikstura, samodzielnie uwarzona) i nic sie nie dzieje. Wchodze i wychodze z pomieszczenia i nic. Moze za niski lv zeby sie pokazala? 29 necro.
co myslicie? A moze jakis blad? Gram na najnowszej wersji.
Draconikus
 
Posty: 7
Dołączył(a): N gru 17, 2017 17:47

Re: Przeznaczenie

Postprzez Estella » Pn gru 18, 2017 20:40

Jeśli dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło, potrzebne jest Wykrycie Niewidzialności.
Miksturę sprzedaje Cwaniak w Zaułkach.
Estella
 
Posty: 123
Dołączył(a): So wrz 12, 2009 18:23

Re: Przeznaczenie

Postprzez Draconikus » Pn gru 18, 2017 23:21

Wielkie dzieki. Ukazal sie lesny duch. Ale dalej stoje w miejscu bo nie jest zbyt gadaliwy. Gada ze zaklely go drady odchodac, ze oczekuje na kogos by przekazac wiadomosc i ze go pozna, ale ja nia nie jestem oraz ze Jakime odeszla z Driadami ale nie wie gdzie... moze Lothar cos poradzi.

Edit.Lothar milczy w tej sprawie. Myslalem, ze moze jakby dal ten pierscien po Jakime to duch by poznal ze to o mnie chodzi ale niestety nie. Stoje w martwym punkcie. Powiedzcie czy to wina za niskiego lv (31) czy cos jeszcze trzeba zrobic. PM jak nie chcecie spoilowac. Z gory dzieki.
Draconikus
 
Posty: 7
Dołączył(a): N gru 17, 2017 17:47

Poprzednia strona

Powrót do Przygody

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości