Przeznaczenie

Gdzie można natknąć się na którąś z przygód i jak ją przejść? Co zrobić z sercem i gdzie znaleźć soczewkę? Tu możesz znaleźć odpowiedzi

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Przeznaczenie

Post autor: Weq » pn sie 03, 2015 23:30

Wrzuć, może się uda :D
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » pn sie 03, 2015 23:44

Jest na PW. Stan przed otwarciem skrzyni i przed bitwą, która mnie zaprowadziła do miasta.

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » ndz sie 09, 2015 16:23

Na 75 poziomie ubiłem Ramora i utknąłem w jego komnacie. Czyżbym źle zrobił, że wybrałem się bez Lothara? Czyżby bug v69?

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Przeznaczenie

Post autor: Estella » pn sie 10, 2015 12:58

Trzeba było zabrać Lothara ze sobą.
Po zabiciu Ramora z Mistrzynią i Lotharem u boku przygoda kończy się prawidłowo.

coskon
Posty: 1
Rejestracja: śr wrz 02, 2015 2:46

Re: Przeznaczenie

Post autor: coskon » śr wrz 02, 2015 2:48

No właśnie, gdybyś wziął Lothara razem ze sobą, wtedy wszystko byłoby ok :D

Tag
Posty: 11
Rejestracja: śr maja 10, 2006 19:57

Re: Przeznaczenie

Post autor: Tag » śr paź 21, 2015 17:43

Wie ktoś może od którego levelu jest ten quest? Mam 36, w przygodach questu brak, u Lothara nic o klopotach z pamiecia nie ma (kiedys bylo). Przypomni sie we snie Lothar jeszcze czy to jakis bug?

kaktus
Posty: 59
Rejestracja: wt lip 21, 2015 20:31

Re: Przeznaczenie

Post autor: kaktus » śr paź 21, 2015 20:50

Wydaje mi się, że "Przeznaczenie" zaczyna się na 15 poziomie, kiedy kładziesz się spać. Dziwne, że mogłeś to przegapić.
Bug raczej w rachubę nie wchodzi. U mnie zawsze działało to poprawnie; tzn. objawienie Lothara we śnie, a po zagadaniu do niego pojawiała się odpowiednia opcja dialogowa.
PS:Którą masz wersję gry? 72, czy 73?

Tag
Posty: 11
Rejestracja: śr maja 10, 2006 19:57

Re: Przeznaczenie

Post autor: Tag » śr paź 21, 2015 21:11

72 64 bit wiec na razie sobie nie przeniose. Pogadanke mi juz wczesniej Lothar dal ale quest zniknal (nie pamietam czy sie wogole pojawil). Rozumiem, ze to glowny fabularny i bez niego gry nie przejde?
Edit. Mialem zapisane w notatkach skladniki mikstury(aloes etc.), po zebraniu otworzyla sie mozliwosc kontynuowania questa(uff) a po 10 dniach pojawil sie w przygodach. Zapomnialem o tej miksturze bo chyba bylem w trakcie innego questa a na liscie jej nie bylo.

Tag
Posty: 11
Rejestracja: śr maja 10, 2006 19:57

Re: Przeznaczenie

Post autor: Tag » wt paź 27, 2015 18:23

Jaka jest kolejnosc do znalezienia Jakime? Duch a potem od razu pod twierdza kolo jeziora? Wydaje mi sie, ze cos pominalem. Laze z wykryciem niewidzialnosci i nigdzie jej nie ma. Co ciekawe mam w przygodach dwa puste pola. Jedno pewnie od burmistrza Skulldust ale nie mam pojecia co moze byc drugim (oba sie pojawiaja jak otwiera mi przejscie w kanalach).
Edit. Solved. Wczytalem sejwa sprzed zabicia Gregora i sie znalazla zguba.

Borgaz
Posty: 20
Rejestracja: pn lis 23, 2015 18:39

Re: Przeznaczenie

Post autor: Borgaz » śr gru 09, 2015 18:40

Kryminator pisze:podsunąłby ktoś jakąś podpowiedź skąd mogę wykombinować miksturę na wykrycie niewidzialności albo ukrycia (nie wiem czy jest jakaś różnica), bo już chyba wszystkich zielarzo-alchemików odwiedziłem i nikt nie miał w sprzedaży. Alchemik w podziemiach w skulldust też nie ma. Gram krasnoludem wojownikiem, więc jeśli chodzi o czar lub na samodzielne uwarzenie mikstury nie mam co liczyć :/
Mam dokładnie identyczną sytuację. Też jestem krasnoludem wojownikiem. Podpowie ktoś jak sobie poradzić? Mam już 52lv i Lothar wciąż mówi, że jestem za słaby. Coś przegapiłem, czy mam iść na Gregora bez wsparcia Lothara?

berbeluch
Posty: 25
Rejestracja: czw gru 10, 2015 1:48

Re: Przeznaczenie

Post autor: berbeluch » pn gru 21, 2015 22:58

Ja mam problem podobnie jak Keeper. Mam juz 41 poziom, zabilem nawet gregora, a Lothar nadal milczy. Nie mam nawet tak jak piszecie opcji rozmowy o mojej pamieci. A na samym poczatku gry byla. Ktos cos?

SkowroN
Posty: 5
Rejestracja: czw kwie 16, 2015 13:46

Re: Przeznaczenie

Post autor: SkowroN » pn mar 14, 2016 19:15

Witam, potrzebuję pomocy w tej misjii.
Nie mogę odnaleźć tej fontanny, chodziłem po bagnach, po torfowisku, po kładkach na bagnach i nie wiem gdzie znaleźć tę fontannę. Mógłbym prosić jakieś podpowiedzi? :)

Doldox
Posty: 51
Rejestracja: pn kwie 27, 2015 13:45

Re: Przeznaczenie

Post autor: Doldox » sob kwie 23, 2016 13:58

Jeśli moja mapa nie kłamie, a robiłem skrupulatnie to od chaty pustelnika: W,S,2E,S,3E,2N,3E,3N

Pzdr.

Anja
Posty: 10
Rejestracja: śr kwie 22, 2015 8:03

Re: Przeznaczenie

Post autor: Anja » sob maja 28, 2016 17:15

Bardzo proszę o pomoc odnośnie Jakime.
Zabiłam Gregora na 40 poziomie doświadczenia i wróciłam po Lothara, bo wiedziałam, że tam na dole, pod zamkiem jest ciężko, a moja postać jako kleryk potrzebuje dodatkowej ochrony,
Szukałam w podziemiach, przebiłam się przez goryle, mantikory, minotaury, szukałam przy jeziorze (tam gdzie są awatary jeziora), ale nigdzie nie znalazłam Jakime. Gdzie zniknęła?

edit:

Solved.

Wykorzystałam stary zapis i podeszłam do zadania jeszcze raz. Najpierw idziemy do przejścia z demonem i szukamy Jakime, potem zabijamy Gregora, inaczej nie ukończymy przygody.

PS. Jak się kleryk uprze, to z tym słabszym (długim, szerokim) mieczem na 35 poziomie da się ogarnąć ten etap Przeznaczenia.
Z przywołanym elementalem, gryfem i kamienną skórą, ale się da. :)

patrykwilk
Posty: 10
Rejestracja: wt lip 19, 2016 17:25

Re: Przeznaczenie

Post autor: patrykwilk » wt lip 19, 2016 17:27

Czar i mikstura jest tu potrzebna

ODPOWIEDZ