Przeznaczenie

Gdzie można natknąć się na którąś z przygód i jak ją przejść? Co zrobić z sercem i gdzie znaleźć soczewkę? Tu możesz znaleźć odpowiedzi

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

admate
Posty: 188
Rejestracja: ndz kwie 26, 2015 19:38

Re: Przeznaczenie

Post autor: admate » wt cze 02, 2015 18:49

Czyli tam znajdę podpowiedź co do Jakime?

nojro
Posty: 32
Rejestracja: śr kwie 22, 2015 19:09

Re: Przeznaczenie

Post autor: nojro » sob lip 04, 2015 12:45

Witam

Nie mogę dostać się do miasta na północ od Dominion. Stoję pod bramą i dostaję komunikat, że nie mogę jej otworzyć bez klucza. Jak można dostać się do tego miasta? (zabiłem już Gregora i stoję pod bramą z Lotharem).

Pozdr

Slashu
Posty: 146
Rejestracja: czw maja 14, 2015 13:15

Re: Przeznaczenie

Post autor: Slashu » sob lip 04, 2015 15:25

Klucz jest w labiryncie obok północnej bramy dominionu (trzeba tylko DOKŁADNIE czytać opisy lokacji).

nojro
Posty: 32
Rejestracja: śr kwie 22, 2015 19:09

Re: Przeznaczenie

Post autor: nojro » sob lip 04, 2015 16:58

Kołem kręciłem już dosyć dawno kilkukrotnie. Drugiej części nie mogłem znaleźć. W której części labiryntu jest przejście?

Edit: Znalazłem lustro, przeszedłem, przeszukałem skrzynie i znalazłem coś czego nie mam ani w ekwipunku ani nie leży luzem (chyba laska). Czy to wystarcza do wejścia do miasta?

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » pt lip 24, 2015 9:13

Mam ten sam problem. To była czarna laska pokryta runami.

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Przeznaczenie

Post autor: Weq » pt lip 24, 2015 10:45

kisiel365 pisze:Mam ten sam problem. To była czarna laska pokryta runami.
Masz ten problem w wersji v73? (problem, że laska nie idzie do ekwipunku ani na ziemie)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » pt lip 24, 2015 10:48

Niestety pomiędzy v69 (beta) a v70 nie dało się przenieść zapisu gry, więc nie mam jak sprawdzić. Czy ta laska jest bardzo potrzebna, aby pchnąć fabułę do przodu? Może wystarczy wskazówka, gdzie się udać z Lotharem lub jak otworzyć bramę przy garnizonie na północ od Dominion (burmistrz Mantaru odmawia ze względu na brak doświadczenia). Mam 54 poziom i Gregor wącha kwiatki od spodu od dłuższego czasu.

Slashu
Posty: 146
Rejestracja: czw maja 14, 2015 13:15

Re: Przeznaczenie

Post autor: Slashu » pt lip 24, 2015 14:04

Od czego by tu zaczac.. Burmistrz slusznie ci odmawia, bo Moby w miescie maja 80 poziom, a dalej nawet 90 wiec to troche za wczesnie dla ciebie. Jesli chodzi o laske wydaje mi sie niezbedna dla dalszej fabuly.
Mozesz co prawda okolo 70 poziomu dostac sie do miasta portalem, ale nie zabierzesz wtedy Lothara ze soba, co (wnioskuje z wlasnego doswiadczenia) nie pozwoli ci zakonczyc zadania.

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Przeznaczenie

Post autor: Estella » pt lip 24, 2015 14:37

Jeśli się nic nie zmieniło, to rozkaz przepuszczenia za mur burmistrz daje na siedemdziesiątym poziomie.

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » pt lip 24, 2015 15:43

Dzięki za info zatem. Mam jakiś zapis sprzed wzięcia laski. Na sąsiednim wątku pojawiło się stwierdzenie, że wziąłem ten przedmiot zanim przygoda się do tego odnosiła. Gdzie zatem pchnąć ten quest do przodu? Na liście mam: Przeznaczenie, Akt 3, Tkacze*, Tajemnice metalurgii, Córka Dwellera, Trzy córki króla*, Zwiad. (* - rzekomo zbugowane). Czym się zająć zanim nie dobiję do 70 poziomu?

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Przeznaczenie

Post autor: Estella » sob lip 25, 2015 2:22

Laska jest potrzebna tylko po to, żeby otworzyć nią bramę.
Moim zdaniem nie ma znaczenia, kiedy się pójdzie ją wziąć.
W grze nie ma żadnej wskazówki, co otwiera bramę, ani, że trzeba tego czegoś szukać w labiryncie.
Sama dowiedziałam się o tym niechcący.

Kryminator
Posty: 8
Rejestracja: ndz lip 19, 2015 15:27

Re: Przeznaczenie

Post autor: Kryminator » czw lip 30, 2015 16:37

podsunąłby ktoś jakąś podpowiedź skąd mogę wykombinować miksturę na wykrycie niewidzialności albo ukrycia (nie wiem czy jest jakaś różnica), bo już chyba wszystkich zielarzo-alchemików odwiedziłem i nikt nie miał w sprzedaży. Alchemik w podziemiach w skulldust też nie ma. Gram krasnoludem wojownikiem, więc jeśli chodzi o czar lub na samodzielne uwarzenie mikstury nie mam co liczyć :/

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » pn sie 03, 2015 17:25

Teraz jestem w kropce:
1. Dobiłem do tego 70 poziomu, dostałem zgodę od burmistrza. W międzyczasie dostałem questa z magami.
2. Zrobiłem questa z magami (wskoczyłem w portal, wybiłem co się dało w mieście, zrobiłem rozpoznanie (chyba 3-4 punkty dot. miasta na północy), przeszedłem ponownie przez portal przy ołtarzu, zdałem raport kapitanowi. Po ukazaniu zgody, otworzył bramę przy obozie, ale bramy miasta wciąż zamknięte. Portalu na polanie brak.
3. W miescie zabiłem władcę i skoczyłem za nim w portal, ale nie wiem czy to jest dobra droga do opuszczenia miasta. Wydało mi się, że raczej to jest dalsza część przygody, więc wgrałem wcześniejszy stan.
4. Idę sprawdzić czy teraz będę w stanie wyciągnąć laskę ze skrzyni w labiryncie (ona jest kluczem czy trzeba coś z nią zrobić?) EDIT: niestety ani na ziemi ani w ekwipunku i bramy za nic nie mogę otworzyć

Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Przeznaczenie

Post autor: Weq » pn sie 03, 2015 22:26

kisiel365 pisze: 4. Idę sprawdzić czy teraz będę w stanie wyciągnąć laskę ze skrzyni w labiryncie (ona jest kluczem czy trzeba coś z nią zrobić?) EDIT: niestety ani na ziemi ani w ekwipunku i bramy za nic nie mogę otworzyć

Pomoże ktoś?
W wersji v73 powinno się ją wyjąć bez problemu. Próbowałeś może?
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

kisiel365
Posty: 136
Rejestracja: wt kwie 21, 2015 8:42

Re: Przeznaczenie

Post autor: kisiel365 » pn sie 03, 2015 22:52

Niestety stan gry z v69 nie działa na v70+, więc nie mam jak poza rozpoczęciem gry od nowa. Byłem już nawet w świątyni apokalipsy i w pojedynkę zrobiłem im z d.. jesień średniowiecza, a bramy do miasta nie mogę otworzyć. Nie mam pojęcia do czego służy mroczny klucz. Weq, byłaby opcja podrzucić Ci zapis i dostać ten przedmiot do ekwipunku?

ODPOWIEDZ