Artefix

Gdzie można natknąć się na którąś z przygód i jak ją przejść? Co zrobić z sercem i gdzie znaleźć soczewkę? Tu możesz znaleźć odpowiedzi

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

Silvia Inverse
Posty: 78
Rejestracja: sob maja 05, 2012 18:40

Re: Artefix

Post autor: Silvia Inverse » wt cze 09, 2015 0:38

Jak mnie to zadanie irytuje :D Nie potrafię się poddać i szukam sposobu na wejście do skarbca :D

Szczególnie, że wydaje się, że tam nie ma błędu, bo "nic się nie dzieje" samo z siebie nie wyskakuje, więc to musiało być zagranie celowe :P Chyba trzeba coś wcześniej zrobić, żeby dźwignia zadziałała, bo skoro tunel jest tam zawalony gruzami, to może trzeba się ich najpierw pozbyć? Ale nie mam pomysłu jak. Normalnie bym zwinęła górnikowi kilof i próbowała się przedostać ale nie ma takiej opcji, a szkoda. :D A najlepiej to zwinąć świdrowca z kopalni w Mantarze i kazać mu świdrować xD Zagadać też się nikogo o dziwo nie da.

Smutno mi... Nie chcę sobie tego zadania odpuścić :( szczególnie, że dzięki niemu powinno się odwrócić uwagę sami wiecie kogo od Gregora (przynajmniej tak Lothar mówi) :D

PS. Musiałam się wyżalić :D

W ogóle dziwne, że jak się idzie na w to pisze że tam niestety nie pójdziesz. Wątpię, żeby tam się miało nagle znikąd wejście pojawić. :/

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Artefix

Post autor: Weq » wt cze 09, 2015 8:37

No jak chcesz to mogę małego spojlerka puścić na priva :P
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Exubitor
Posty: 35
Rejestracja: czw maja 07, 2015 1:30

Re: Artefix

Post autor: Exubitor » wt cze 09, 2015 12:06

A kto by nie chciał? :D
Ja postanowiłem poczekać, ze przechodzeniem dalej fabuły dopóki tego questa nie zrobię, chociaż Gregora już dawno potrafię pokonać. I chociaż uparty jestem to trochę mnie to blokuje xD
Próbowałem też opcji wyważ w chyba każdym miejscu w tunelu, ale nic się nie dzieje (tzn. nie odbiera mi życia itd.), więc tam chyba akurat wejścia jak na razie nie ma.

Silvia Inverse
Posty: 78
Rejestracja: sob maja 05, 2012 18:40

Re: Artefix

Post autor: Silvia Inverse » wt cze 09, 2015 12:28

Weq, już teraz mówię "tak", zanim się rozmyślisz :D A jak to nie jest duży spoiler to możesz nawet tutaj nam podpowiedzieć, bo wszyscy mają z tym kłopot xD

Ale dodałeś mi otuchy (że nie ma tam błędu) i kombinowałam dalej ale niestety bezskutecznie. Jedyne co jeszcze zwróciło moją uwagę, to palacz, którego można zagadać i tak jak w przypadku Caranela widać, że zagadanie ma związek tylko z questem. I ma łopatę :D hahaha xD ale się uczepiłam xD

Tylko nie widzę związku między skarbcem a palaczem więc znowu jestem w martwym punkcie :D

PS. Może nas Caranel zrobił w konia i skarbiec jest w innym miejscu :D my się tu męczymy, a on sobie skarby zabiera :D i liczy że żywiołaki nas zabiją xD (ale intrygę wysnułam :D)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Artefix

Post autor: Weq » wt cze 09, 2015 13:54

No więc tak: macie przechlapane :D
To nie jest błąd. Wyobraźcie sobie koniec chodnika a tam skarbiec. Artefix wymyśla system: warto na wszelki wypadek mieć opcję szybkiego odcięcia skarbca. Więc zróbmy zapadnię z gruzem która jest sterowana dźwignią.
Buahahaha :D
PS. Widzę oczyma wyobraźni jak grzebiecie w poprzednich sejwach ;)

PS2. Aczkolwiek przyszedł mi do głowy pomysł, żeby dodać dialog do Artefa w tym temacie - pomyślę :)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Silvia Inverse
Posty: 78
Rejestracja: sob maja 05, 2012 18:40

Re: Artefix

Post autor: Silvia Inverse » wt cze 09, 2015 16:29

Ja akurat nie mam w czym grzebać bo ostatnio nie tworzę kopii zapisów :P

Tylko że trochę tego nie rozumiem :P

Jak poszłam na koniec korytarza to on już był zasypany gruzem, zanim pociągnęłam dźwignię, więc co mogłam innego zrobić? Jest jedno podejrzane miejsce:

"Stoisz w dość szeroko kutym chodniku, biegnącym ze wschodu gdzie łączy się on z kolejnym, na zachód gdzie został on zasypany gruzem, dodatkowo scalonym jakąś zaprawą. Najwyraźniej ktoś sobie nie życzył, by go dalej zwiedzać."

Tylko, że po pierwsze, skąd ta zaprawa :D wydaje się, że dość długo droga jest zablokowana, a nie przed chwilą po pociągnięciu dźwigni, a po drugie wrota do skarbca miały "chronić" żywiołaki, a tu ich nie było.

Wydaje się więc że wrota powinny być tam, gdzie jest dźwignia, a po jej pociągnięciu "nic się nie dzieje", więc co mogłam zepsuć? :)

Estella
Posty: 123
Rejestracja: sob wrz 12, 2009 18:23

Re: Artefix

Post autor: Estella » wt cze 09, 2015 16:31

Zaraz, moment, coś mi tutaj nie pasuje.

Kiedyś po pociągnięciu dźwigni pojawiał się tekst, że zachodnia część tunelu się zawaliła i droga została pogrzebana na wieki.
Gracz (w tym przypadku ja) od razu się domyślał, że popełnił błąd.
Mam rozumieć, że tego tekstu już nie ma?

johnnyknoxville
Posty: 199
Rejestracja: czw mar 01, 2012 22:08

Re: Artefix

Post autor: johnnyknoxville » wt cze 09, 2015 16:35

Świetnie, tylko kto pociągnął za dźwignię przed dotarciem na koniec tunelu?? Nie zastałem na końcu nic innego jak tylko sterta zwalonego gruzu, i ani pół linijki tekstu questowego po drodze. Trochę tam brakuje informacji co, jak, i dlaczego :(

Silvia Inverse
Posty: 78
Rejestracja: sob maja 05, 2012 18:40

Re: Artefix

Post autor: Silvia Inverse » wt cze 09, 2015 16:36

Chyba nie ma. Dźwignia jest na samym końcu zachodniego korytarza, a w opisie jest, że dalsza część jest zasypana gruzem i że chyba trzeba się wrócić. Wydaje mi się, że tam nigdy nie było przejścia dalej, bo ja cały czas szłam na w, a jak nie mogłam dalej to dopiero wtedy pociągnęłam dźwignię, bo przeczytałam opis lokacji. :D

johnnyknoxville
Posty: 199
Rejestracja: czw mar 01, 2012 22:08

Re: Artefix

Post autor: johnnyknoxville » wt cze 09, 2015 16:41

Świetnie, tylko kto pociągnął za dźwignię przed dotarciem na koniec tunelu?? Nie zastałem na końcu nic innego jak tylko sterta zwalonego gruzu, i ani pół linijki tekstu questowego po drodze. Trochę tam brakuje informacji co, jak, i dlaczego :(

EDIT:
Po przeczytaniu wypowiedzi Estelli domyślam się, że coś tam zostało dodatkowo zmienione.

PS. Faktycznie Weq, od razu sprawdziłem na wcześniejszym zapisie (jeszcze z wersji v71, załadowanym do v72).

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Artefix

Post autor: Weq » wt cze 09, 2015 16:48

A widzicie - no to spoiler i niewypał - domyślnie to przejście powinno być otwarte :P
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

johnnyknoxville
Posty: 199
Rejestracja: czw mar 01, 2012 22:08

Re: Artefix

Post autor: johnnyknoxville » wt cze 09, 2015 16:51

No to może Weqfix coś z tym zrobi w wolnej chwili, żeby dało się ruszyć dalej z przygodą w v73 ;)
Prosiiimyyy :)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Artefix

Post autor: Weq » wt cze 09, 2015 18:39

Jasne, w tym tygodniu chce puścić v73, tym bardziej że starter wypadałoby naprawić :P
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Silvia Inverse
Posty: 78
Rejestracja: sob maja 05, 2012 18:40

Re: Artefix

Post autor: Silvia Inverse » wt cze 09, 2015 19:06

Jupi! :D

berbeluch
Posty: 25
Rejestracja: czw gru 10, 2015 1:48

Re: Artefix

Post autor: berbeluch » pn gru 21, 2015 0:05

ten bląd nadal nie jest naprawiony?

ODPOWIEDZ