Mapa?

Gdzie można znaleźć katanę? Jak dojść do Dominion? Wejdź i zapytaj, a dowiesz się na pewno. Dział o problemach na które może się natknąć każdy gracz.

Moderatorzy: beluosus, dEmoraliZator

Gromojar
Posty: 1
Rejestracja: pn lut 02, 2009 23:27

Mapa?

Post autor: Gromojar » pn lut 02, 2009 23:31

Witam. Grałem w tą gre prawie 7 lat temu i nie pamiętam wręcz niczego. Pamiętam jedną rzecz i chyba była to najbardziej nużąca sprawa z jaką kiedykolwiek się spotkałem. Chodzi mi o mapę! Rysowałem sobie ją w zeszycie z kartkami w kratkę, gdzie 1 kratka odpowiadała jednemu naciśnięciu przycisku (czyt Gdy nacisne w ide jedną kratkę na zachód). Proponowałbym dołączenie lub zrobienie mapy w formie Jakiegoś obrazu Poszczególnych krain. Byłoby to bardzo przydatne ;] Co o tym sądzicie?

Eru
Posty: 135
Rejestracja: pn sty 03, 2005 17:58
Lokalizacja: MUC
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: Eru » wt lut 03, 2009 0:14

ależ jaka genialna zabawa w robieniu mapy jest :D

ps Weq, mam nadzieję że nie zrobiłeś jakiejś gigantycznej(w rodzaju podmiany szkoły na slumsy ;)) zmiany w świecie przedstawionym i moje mapy są nadal aktualne ;)
Niech dźwięczy, męczy, aż do zadyszki, śmiechu mi trzeba przede wszystkim

Koper
Posty: 50
Rejestracja: pn mar 13, 2006 1:05
Lokalizacja: Kwidzyn
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: Koper » wt lut 03, 2009 14:49

Ja mam prawie kompletna (prawie - bo nie wszedzie udalo mi sie wejsc z moim 91 lvlem :lol: , np. do miasta potepionych za Dominion) mape zrobiona w Excelu :) Jak chcesz moge Ci ja podeslac, napisz na PW jak zaintersowany. Tez mam nadzieje ze bedzie aktualna, ze zmiany poczynione przez Weq'a nie sa az tak duze ;)
Bądź przeklęty jeżeli tu przychodzisz i nie masz 20 poziomu... nieszczęśniku (Gregor)

Awatar użytkownika
kicek
Posty: 71
Rejestracja: pn cze 11, 2007 12:34
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: kicek » wt lut 03, 2009 20:02

Najpiękniejsze chwile w Otchłani spędziłem przy sporządzaniu map!
No, może piękniejsze było to, jak mi Weq łeb rozwalił w niebie... :)
A jeśli Weq zamienił slumsy na szkołę, to tym lepiej, więcej zabawy, większa tajemnica, większa zabawa!
Jak ja czekam na otwarcie działu download!
Znów odpalić O. bezcenne ;)

Eru
Posty: 135
Rejestracja: pn sty 03, 2005 17:58
Lokalizacja: MUC
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: Eru » wt lut 03, 2009 20:22

nie zrozumiałeś mnie: szkoła na slumsy została podmieniona jakiś czas temu, co spowodowało że moja mapka jest lekko nieaktualna... po za tym, to szkoła i hmm... 'pozbywanie się' nauczycieli było genialne :D
Niech dźwięczy, męczy, aż do zadyszki, śmiechu mi trzeba przede wszystkim

Awatar użytkownika
kicek
Posty: 71
Rejestracja: pn cze 11, 2007 12:34
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: kicek » czw lut 05, 2009 2:42

Zrozumiałem!
Chodzi mi o to, że ja wręcz mam nadzieję, że mój stos mapek będzie nieaktualny :D
Będę miał większą frajdę, chociaż moja żona już zgrzyta zębami i z niepokojem czeka na premierę Otchłani ;)
Znów odpalić O. bezcenne ;)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1383
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Mapa?

Post autor: Weq » czw lut 05, 2009 14:04

kicek pisze: ...chociaż moja żona już zgrzyta zębami i z niepokojem czeka na premierę Otchłani ;)
Nie jestes sam, ze zacytuje ;)
Ponieważ mam przed sobą miesiąc urlopu i zgodę żony na to, żebym "grał sobie w tą swoją grę" zgłaszam się do testowania.
Mam nadzieje ze autor wybaczy mi ten cytat :)



Co do stosiku map - to bedzie z grubsza aktualny, bo jednak poprzestawiane ulice w np. Mantarze, to chyba nie jest to co misie lubia najbardziej :P. Natomiast w nowych krainach mozesz spokojnie rysowac mapki :)

Weq
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Awatar użytkownika
kicek
Posty: 71
Rejestracja: pn cze 11, 2007 12:34
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: kicek » czw lut 05, 2009 23:12

Tylko (nie będę pierwszy z pytaniem) kiedy? Kiedy? Kiedy?
Znów odpalić O. bezcenne ;)

Awatar użytkownika
szkopek
Posty: 30
Rejestracja: sob gru 20, 2008 15:44
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Mapa?

Post autor: szkopek » pn lut 09, 2009 13:06

Nie powiem, robienie map przyspozylo mi najwieksza frajde. Dzieki rysowaniu tych krateczek w skoroszycie A4 poznałem cały świat i co ciekawe pamietam go do teraz ;]. Pozostanie mi tylko dorysowanie kilku nowych lokacji ;]

Awatar użytkownika
Doman
Posty: 37
Rejestracja: ndz lis 14, 2004 17:17

Re: Mapa?

Post autor: Doman » sob kwie 25, 2009 0:52

Zanim szkoła stała się slumsami przez jakiś czas była uniwersytetem. Początkowo można było doszukiwać się paralelizmu pomiędzy grą, a życiem twórców, jednak dalsza ekstrapolacja tego pomysłu może prowadzić do nieciekawych konkluzji ;)

Awatar użytkownika
szkopek
Posty: 30
Rejestracja: sob gru 20, 2008 15:44
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Mapa?

Post autor: szkopek » sob sty 30, 2010 21:55

Przydało by się zrobić ogólną mapkę świata w PSie co by się dołączyło do gry jako dodateczek ;>
Kiedyś taka mapka była ale to w starych wersjach;) Jakiś grafik do roboty :D
Ja może się zabiorę za szczegółową mapkę dla początkujących graczy lecz nie wiem jak to z czasem będzie:>

Eru
Posty: 135
Rejestracja: pn sty 03, 2005 17:58
Lokalizacja: MUC
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: Eru » pn lut 01, 2010 18:36

jeżeli miałaby powstać jakaś mapa, to co najwyżej tylko Mantaru - na początek żeby się nie zniechęcić, niech ludzie też mają frajdę z odkrywania świata ;)
Niech dźwięczy, męczy, aż do zadyszki, śmiechu mi trzeba przede wszystkim

Koper
Posty: 50
Rejestracja: pn mar 13, 2006 1:05
Lokalizacja: Kwidzyn
Kontakt:

Re: Mapa?

Post autor: Koper » wt lut 02, 2010 14:47

No jakby co to ja wciaz posiadam mape Odchlani w Excelu, jest prawie wszystko (to co udalo mi sie zobaczyc na lvlu 9x), wiec jak ktos jest zainteresowany to niech pisze ;)
Bądź przeklęty jeżeli tu przychodzisz i nie masz 20 poziomu... nieszczęśniku (Gregor)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1383
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Mapa?

Post autor: Weq » wt lut 02, 2010 17:09

Ja ją chętnie zobacze :)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Cyrkiel
Posty: 1
Rejestracja: wt sie 31, 2010 12:44

Re: Mapa?

Post autor: Cyrkiel » wt sie 31, 2010 12:51

Ja pamiętam mapę sobie od linijki na A2 rysowałem :P

ODPOWIEDZ