Otchłań na win 7 :P

Forum o problemach związanych z gra lub uruchamianiem gry. Także o programach 'okołootchłaniowych'
Koper
Posty: 50
Rejestracja: pn mar 13, 2006 1:05
Lokalizacja: Kwidzyn
Kontakt:

Otchłań na win 7 :P

Post autor: Koper » czw wrz 23, 2010 21:07

Witam wszystkich :)

Mam pytanko, ostatnio zainstalowalem sobie win 7 64 bit i chcialem sprawdzic czy Otchlan pojdzie :) Oczywiscie ku memu braku zaskoczenia nie odpalila, bo system jest 64 bit i nie mam bibliotek 32 bit (tak w kazdym razie komunikat twierdzi). Wie ktos jak mozna na 7 sporobowac odpalic Otchlan, skad wziac biblioteki czy moze jakis emulator jest, ustawienia zmienic gdzies, itp. ;) Ktos probowal takie manewry ??

Pozdro
Koper
Bądź przeklęty jeżeli tu przychodzisz i nie masz 20 poziomu... nieszczęśniku (Gregor)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Weq » czw wrz 23, 2010 21:23

Jedyne co mi przychodzi na mysl to dosbox...
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Caballito
Posty: 203
Rejestracja: czw kwie 02, 2009 2:39

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Caballito » czw wrz 23, 2010 21:44

Dziwne. U mnie na Win7 64-bit chodzi poprawnie.

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Weq » czw wrz 23, 2010 21:52

Tylko czy uwzględniasz, że grasz w betę 1.3 win32, a koper w 1.2k dosową ?
Czy właśnie dosówkę sprawdziłeś?
Weq
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Caballito
Posty: 203
Rejestracja: czw kwie 02, 2009 2:39

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Caballito » sob wrz 25, 2010 2:32

Ok, nie wiedziałem, że ma wersję 1.2. Dosówki nie sprawdzałem, jak mi powiesz, skąd mogę ją pobrać, to zobaczę, jak to się u mnie uruchamia.

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Weq » sob wrz 25, 2010 11:42

Glowna strona, dzial do pobrania.
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Terrox
Posty: 18
Rejestracja: pn kwie 20, 2009 7:53
Lokalizacja: Brodnica Górna

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Terrox » czw lut 12, 2015 22:49

U mnie na W8.1 64 bitowym niestety nie działa, ale może komuś udało się uruchomić (porady mile widziane). Specjalnie na Otchlan i inne starsze aplikacje zakupiłem małego IBM-a X31 Win XP i na tym zamierzam zwiedzać świat Otchlani :)

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Weq » pt lut 13, 2015 0:35

Póki co O. jest kompilowana na 32bity, ale docelowa wersja będzie kompilowana pod 64bity również. Natomiast nie jestem pewien jak z win 8.1 - dowiem się :)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

Favor
Posty: 2
Rejestracja: pn gru 06, 2004 11:09
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Favor » ndz lut 15, 2015 12:39

Miło widzieć, że projekt dalej się tworzy. Będzie opcja pogrania na Macu bez DOSBoxa?
Justice is lost,
Justice is raped,
Justice is gone.

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1380
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: Weq » ndz lut 15, 2015 13:42

Muszę to "zriserczować" :D
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

SCPX
Posty: 1
Rejestracja: ndz kwie 19, 2015 17:40

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: SCPX » ndz kwie 19, 2015 17:58

Witajcie!

Próbowałem ściągnąc każdą dostępną wersję. Niestety nie udało mi się odpalić na W8.1. Którą wersję powinienem ściągnąc i skąd i jak odpalić, by zadziałała?

Dzięki za pomoc.

wiFiriFi
Posty: 3
Rejestracja: pt kwie 17, 2015 20:32

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: wiFiriFi » ndz kwie 19, 2015 18:06

Wydaje mi się, że z win 8.1 jest ten sam problem co z makiem, wejdź w temat "Otchłań na macos" niżej jest i tam się dowiesz co i jak :)
Pozdrawiam wiFiriFi :)

alexsandra
Posty: 1
Rejestracja: pn sie 31, 2015 22:15

Re: Otchłań na win 7 :P

Post autor: alexsandra » pn sie 31, 2015 22:23

Siemanko!
Pozwolę podpiąć się pod temat ^^
Także mam problem z włączeniem Otchłani na windowsie 7. Grę zainstalowałam 2 dni temu i za każdym razem jest coś takiego jak na zdjęciu.
http://zapodaj.net/f592079a7ab7f.jpg.html
We właściwościach zmieniałam już z normalnego okna, na zmaksymalizowane, ale nadal nic to nie zmieniło. Próbowałam włączyć grę jako administrator, ale też nic to nie dało. Czy mogę zrobić coś jeszcze? :)

ODPOWIEDZ