Odpale na androidzie?

Forum o problemach związanych z gra lub uruchamianiem gry. Także o programach 'okołootchłaniowych'
Niszter
Posty: 4
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 18:33

Odpale na androidzie?

Post autor: Niszter » ndz kwie 26, 2015 20:59

Witam. Widziałem kiedyś taki temat, ale za nic nie mogę go teraz znaleźć. Poszukuję sposobu aby odpalić Otchlan na telefonie. Jaki program będzie mi do tego potrzebny? Nie jestem na bieżąco w tym temacie wiec baardzo proszę o instrukcje krok po kroku (o ile istnieje na to sposób. Z góry dziękuję

PanHagrid
Posty: 46
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 22:03

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: PanHagrid » ndz kwie 26, 2015 21:06

aDosBox, ale potrzebna klawiatura fizyczna.

Niszter
Posty: 4
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 18:33

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Niszter » ndz kwie 26, 2015 21:12

Na pewnie nie da rady na systemowej wirtualnej? Juz mniejsza z tym ze niewygodnie. No i jeszcze próbowałem coś tam zdziałać ale jestem kompletnie zielony. Co tam trzeba wpisać, jak odpalic gr? No i jak jesteśmy przy temacie to wiadomo cokolwiek czy powstaje wersja mobilna? Widziałem takie propozycje na fanpage na fb

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1384
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Weq » ndz kwie 26, 2015 21:12

... i wersja DOS jak tuszę ;)
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

PanHagrid
Posty: 46
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 22:03

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: PanHagrid » ndz kwie 26, 2015 21:22

Taka fizyczna klawiatura to 10-20 zł :P Twórcy aDosBOX chyba wspominali o tym, że nie mają w planach dodać użytkowania klawiatury systemowej.

Niszter
Posty: 4
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 18:33

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Niszter » ndz kwie 26, 2015 21:29

Wielkie dzięki, teraz jeszcze tylko jedno. Nie wiem czy na temat, ale nie mam pojęcia jak to włączyć. Mam tam ta konsole, ale co dalej? Ścieżkę do pliku sobie znajdę, ale jakiej komendy użyć żeby to włączyć?

Terrox
Posty: 18
Rejestracja: pn kwie 20, 2009 7:53
Lokalizacja: Brodnica Górna

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Terrox » ndz kwie 26, 2015 21:41

Obecnej wersji nie odpalisz na dosbox , Sprawdzałem to w piątek, trzeba czekać na otchlan dos. Jeśli chodzi o zabawę z dodatkową klawiaturą, bawiłem się tak jakiś czas temu, zabawa była przyjemna, choć gra chodziła trochę wolno :(

Niszter
Posty: 4
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 18:33

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Niszter » ndz kwie 26, 2015 21:48

Czyli rozumiem ze trzeba czekac. W.razie.jakby pojawiły się nowe opcje to dajcie znać :)

Terrox
Posty: 18
Rejestracja: pn kwie 20, 2009 7:53
Lokalizacja: Brodnica Górna

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Terrox » ndz kwie 26, 2015 22:07

Też mam nadzieje że wersja dos wkrótce się pojawi. Jeśli chodzi o dosboxa to prosta sprawa w necie znajdziesz instrukcje, a jeśli nie to pomożemy :)

Eriel
Posty: 3
Rejestracja: sob kwie 25, 2015 21:17

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Eriel » pt maja 01, 2015 8:36

Siema mam takie pytanie jak odpalic otchlan na Androidzie ? PROSZE o odpowiedz

Odyseusz
Posty: 58
Rejestracja: śr kwie 15, 2015 8:12
Lokalizacja: Rybnik

Re: Odpale na androidzie?

Post autor: Odyseusz » pn maja 04, 2015 12:31

Luźny pomysł: wgrać na urządzenie Otchłań na linuksa i np spróbować odpalić przez Terminal Emulator, nie sprawdzałem, ale może zadziałać. Ewentualnie postawić serwer linuksowy i po SSH się łączyć do niego.

EDIT: Sprawdziłem, po 1 trzeba mieć roota na urządzeniu, aby nadać uprawnienia do wykonywania dla pliku otchlan, jednak nie da się odpalić tak bez niczego, trzeba by przekompilować ze źródeł pod Androida na procesory ARM, ale to już jak Weq będzie chciał :)

ODPOWIEDZ