/bezokien i /prompt

Forum o problemach związanych z gra lub uruchamianiem gry. Także o programach 'okołootchłaniowych'

/bezokien i /prompt

Postprzez filozof » Pt lis 18, 2016 21:06

Chcę ustawić /text 200 ale tryb /bezokien jest aktywny i nie wiem jak go wyłączyć a komenda pomoc nie zna /bezokien i nie mogę znaleźć sposobu dezaktywacji.Czy da się jakoś zmienić /text bez dezaktywacji /bezokien?
Druga sprawa
Nie mogę zmienić składu prompta ponieważ nie znam "nazw" wartości a gdy wpisuję pomoc /prompt wyświetla mi(obraz poniżej).
Jeśli ktoś mógłby mi podać listę nazw?
Załączniki
4457.png
4457.png (15.16 KiB) Przeglądane 508 razy
filozof
 
Posty: 42
Dołączył(a): Pn sie 24, 2015 0:18

Re: /bezokien i /prompt

Postprzez beluosus » So lis 19, 2016 18:52

Jeśli chodzi o drugą sprawę to chyba jakiś błąd, pomoc w starszej wersji brzmi tak:
Kod: Zaznacz cały
  Pozwala ulozyc wlasnego prompta czyli linijke zachety czyli te niebieskie
cyferki co sie pokazuja na dole. Promptem jest dowolna linia, w ktorej
wszytkie znaki sa wyswietlane, przy czym czesc jest zamieniana na liczby.
Znak kluczowy poprzedzony znakiem "#" to liczba wlasciwa, zas znakiem "@"
to wartosc procentowa. Mozna takze sterowac zmiana koloru napisu: sluzy
do tego znacznik {k:x} gdzie x to numer koloru.
Liczby wlasciwe:
h: hp aktualne
i: hp maksymalne
m: mana aktualna
n: mana maksymalna
v: punkty ruchu aktualne
w: punkty ruchu maksymalne
g: ilosc zlota przy sobie
e: ilosc punktow dosw. zdobytych do tej pory
f: ilosc punktow dosw. potrzebnych do nastepnego poziomu
u: ilosc niesionych kilogramow
t: czas pozostaly do wykonania zadania z Biura
T: aktualna godzina
Wartosci procentowe:
h: hp
m: mana
v: mv
t: tlen
x: punkty doswiadczenia do poziomu
Przykladowa skladnia; prompt ktory do tej pory obowiazywal:
{k:11}<#hhp #mm #vmv #fexp>

Tutaj masz jakiś pokrewny temat: viewtopic.php?f=4&t=890
Na każdą świętość jest bluźnierca
Na każdą Otchłań - spojrzenie wzwyż
Na każdą boskość - Krzyż
Avatar użytkownika
beluosus
 
Posty: 412
Dołączył(a): Śr cze 23, 2004 15:39
Lokalizacja: Acheront

Re: /bezokien i /prompt

Postprzez kucu » Wt mar 07, 2017 14:51

Można też wyłączyć kolorowanie tekstu komendą /kolor, wtedy po wpisaniu "pomoc /prompt" pojawia się brakujący fragment tekstu. po skonfigurowaniu prompta można włączyć kolor.
kucu
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn paź 12, 2009 18:25
Lokalizacja: Chosen City - Raciszyn


Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość