Polskie znaki

Błędy wszelkiego rodzaju znalezione w wersji 1.3 czyli aktualnie dostępnej wersji

Moderator: dEmoraliZator

Revlix
Posty: 2
Rejestracja: śr kwie 15, 2015 17:59

Polskie znaki

Post autor: Revlix » sob mar 12, 2016 16:21

Mam problem z polskimi znakami w nowej wersji gry. Wiem że jest to spowodowane jakimś brakiem rozszerzeń czcionki w wierszu poleceń, ale przeszukałem już mnóstwo forum na ten temat i żaden fix czy zmiany w rejestrze mi nie pomogły. Niektóre elementy jak menu posiadają znaki diakrytyczne, ale tekst rozwijany czy dialogi mają jakieś śmieszne potworki symbolów zamiast polskich znaków. Czy jest jakiś sposób żeby odpalić grę bez polskich znaków (pamiętam że jak pierwszy raz pobrałem otchlan, w ogóle ich nie było [chodzi o starszą wersję być może])? Albo w ogóle naprawić problem i żeby te polskie znaki się pojawiły.

Niżej podaje kilka screenów:
http://puu.sh/nDRtk/ddac95bc58.png
http://puu.sh/nDRrc/095d6f0378.png

//edit
Teraz zauważyłem, że znaki PL były w menu zaraz po odpaleniu gry z instalatora. Później ich już nie ma kiedy odpalam grę zdalnie

ignacool
Posty: 1
Rejestracja: śr kwie 06, 2016 17:38

Re: Polskie znaki

Post autor: ignacool » śr kwie 06, 2016 17:40

ja też tak mam i nie wiem o co chodzi.
jak znajdziesz odpowiedz to podziel się nią[s][/s] :wink:

Awatar użytkownika
Pioxis
Posty: 23
Rejestracja: pn mar 14, 2016 14:07

Re: Polskie znaki

Post autor: Pioxis » pn kwie 11, 2016 22:54

A próbowałeś z komendą np /cp2 zamiast 2 można tam próbować z liczbami od 1 do 8 chyba.

ODPOWIEDZ