Błąd u naganiacza

Błędy ze wszystkich wersji i nie tylko, zarówno techniczne jak i koncepcyjne.

Moderator: dEmoraliZator

Snippek
Posty: 2
Rejestracja: pt sie 26, 2016 19:21

Błąd u naganiacza

Post autor: Snippek » pt sie 26, 2016 19:49

Witam.
Gdy podchodzę do naganiacza i wybieram drugą opcję dialogową (Pokonałem parę bestii) po jego odpowiedzi pojawia się błąd. Po kliknięciu czegokolwiek - gra wyłącza się. A tak owy błąd wygląda: Obrazek

Występuje on zarówno podczas włączenia gry jako administrator jak i normalnie.

Co do samego błędu mam pewną wskazówkę. Podczas mojej gry spotkałem gladiatora - bez większego namysłu zabiłem go po czym zgłosiłem się do naganiacza (2 opcja) - wszystko działało sprawnie bowiem odpowiedział, że arena jest pełna. Chodziłem tak do niego sporo razy, za każdym razem po zabiciu 1 gladiatora. Zgłosiłem się do niego ok.15 razy ponieważ za każdym razem gdy wciskałem ową opcję - gladiator spawnował się na arenie. Nie wiem czy spawnuje się tak szybko - możliwe lecz wydaje mi się, że powinienem czekać np. 5 minut a tak po wciśnięciu tej opcji pojawiał się natychmiast (Świetna maszynka do robienia pieniędzy na małym LVL bowiem w ciągu kilku minut miałem ok. 600 złota). Pozdrawiam.

Uprzedzając prośby o save: http://speedy.sh/8sCWT/zapisy.rar
Dodatkowo wspomnę, iż gram na Windows 10.
Ostatnio zmieniony sob sie 27, 2016 11:24 przez Snippek, łącznie zmieniany 1 raz.

Snippek
Posty: 2
Rejestracja: pt sie 26, 2016 19:21

Re: Błąd u naganiacza

Post autor: Snippek » sob sie 27, 2016 10:37

Zrobiłem nową grę i czym prędzej zgłosiłem się do naganiacza po zabiciu 2 potworów. Wybrałem drugą opcję i błąd znów się pojawił (Myślałem, że nowa gra rozwiąże problem).

PS. Nic nie dała reinstalacja gry. (Zreinstalowałem ją 3 razy, usuwałem nawet ręcznie pliki z %appdata% i locale i nic - błąd dalej występuje).

PS2. Błąd występuje tylko na moim komputerze, przetestowałem grę na drugim, identycznym i tam o dziwo go nie ma. Dziwne...

PS3. Po przeniesieniu mojego save (z błędem) na drugi komputer - błąd pojawił się znów. Po usunięciu owego save i wczytaniu gry na której nie występował błąd - zaczął występować także na drugim komputerze.

Awatar użytkownika
Weq
Posty: 1383
Rejestracja: ndz sty 09, 2005 18:54

Re: Błąd u naganiacza

Post autor: Weq » sob sie 27, 2016 16:41

Spoko, błąd jest oczywiście po stronie Otchłani. Postaram się go do jutra rozgryźć.
http://www.otchlan.pl - zapraszam do Otchłani.

ODPOWIEDZ